Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ancient Rites - Laguz

| Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
Σκοτεινό - Επικό - Μεγαλειώδες. Η νέα δουλειά των Φλαμανδών Ancient Rites μόλις κυκλοφόρησε και πρόκειται για μια πολύ καλή επιστροφή. Η τελευταία φορά που οι Ancient Rites μας απασχόλησαν δισκογραφικά ήταν πριν κοντά οκτώ με εννέα χρόνια, με το αξιοπρεπές (όπως άλλωστε συνηθίζουν) "Rubicon". Οι Ancient Rites αποτελούν μια από τις πιο ιστορικές και σημαντικές μπάντες της ακραίας metal σκηνής, αφού όταν πρωτοξεκίνησαν να παίζουν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, οι μπάντες που έπαιζαν κάτι παρόμοιο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Έχουν κυκλοφορήσει κορυφαία albums, όπως τα "Fatherland" και "Dim Carcosa", ενώ από την άλλη έχουν στη διάρκεια της πορείας τους αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και δυσκολίες (θανάτους και αυτοκτονίες μελών τους, μποϋκοτάζ από τη βέλγικη κυβέρνηση για χάρη της πολιτικής ορθότητας, απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας κλπ), που τους "φρέναραν" πολλές φορές.

Ας έρθουμε όμως στο τώρα. To "Laguz" συνεχίζει μουσικά από εκεί που τελειώνει ο προκάτοχός του "Rubicon", ελαφρώς πιο "εύπεπτο" θα το χαρακτήριζα, παραμένει όμως σταθερά κοντά στα γνώριμά μας επικά heavy/black μονοπάτια. Ο ιθύνων νους της μπάντας, Gunther Theys, πετυχαίνει για ακόμα μια φορά να δώσει ένα στίγμα μεγαλοπρέπειας στη μουσική του, κάτι το οποίο διανθίζεται από ζωηρούς και ηρωικούς σχηματισμούς, μέσα από κλασικότροπες ενορχηστρώσεις. Ξεχωρίζει η εκτεταμένη χρήση πλήκτρων, που δίνει έναν συμφωνικό τόνο στο αποτέλεσμα, όπως και οι μελωδίες της κιθάρας, που "γλυκαίνουν" το άκουσμα. Στιχουργικά, είναι γνωστή η θεματολογία των albums τους, αφού κυρίως καταπιάνονται με ιστορικά και παραδοσιακά ζητήματα. Κατά τον ίδιο τρόπο και στο "Laguz", κύρια στιχουργικά μοτίβα αποτελούν τα πεδία των μαχών και οι ήρωες της Ιστορίας, ένα concept που είναι αλληλένδετο με τη μουσική τους. Στο τέλος, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από μια έντονη θεατρικότητα και ανάλογη λυρικότητα, αφήνοντας ως κυρίαρχο το συναίσθημα της νοσταλγίας. Μια όμορφη δουλειά, που συστήνουμε ανεπιφύλακτα για ακρόαση.

Ancient Rites Official: www.ancientrites.be
Ancient Rites on Facebook: www.facebook.com/ancientrites

Κώστας Καφρίτσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή