Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Εκλογική Απεργία, επιλογή ενάντια στο πολιτικό σύστημα

| Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015
Αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμα εκλογική διαδικασία, και τα κομματικά επιτελεία έχουν στρωθεί στη δουλειά, που δεν είναι άλλη από το μάζεμα της πελατείας τους, με το πρόσχημα φυσικά της "αντιπροσώπευσης". Η εξουσιαστική μηχανή ξαναπαίρνει μπρος για να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή, κάθε σκουριασμένο γρανάζι λαδώνεται ξανά, γιατί "οι αριθμοί είναι αυτοί που μιλάνε" και πρέπει να "μετρηθούμε" ακόμα μια φορά. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι των κομματικών μηχανισμών πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, είναι δεδομένο, όμως είναι λυπηρό ο ίδιος ο κόσμος που δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι σιχαίνεται τους πολιτικούς, να συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι και να μπαίνει στο παραβάν, στηρίζοντας με την ενεργή συμμετοχή του το σύστημα και εναποθέτοντας τις ελπίδες του στα μίσθαρνα όργανά του.

Γιατί, τι αποτελούν στην ουσία οι εκλογές; Είναι ξεκάθαρα η αναπαραγωγή της εξουσίας, ένα από τα σημαντικά εργαλεία του πολιτικού συστήματος ώστε να διεκδικεί και να λαμβάνει τη νομιμοποίηση, για να ελέγχει, να καταπιέζει, να εξοντώνει μέσω της διαχείρισης, τους ανθρώπους, τους οποίους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους, ως νούμερα και ποσοστά, υπηκόους του εκτρωματικού κρατικού μορφώματος.

Η αντιμετώπιση της διαδικασίας στη βάση της εκλογικής απεργίας έγκειται στην ουσία της πρώτης ως δομικού στοιχείου του κράτους και της δημοκρατίας. Δεν προτάσσουμε την αποχή από τις εκλογές ως μια καιροσκοπική άρνηση (τέτοιες κατά καιρούς είδαμε πολλές), αλλά ως σαφή θέση, ως μια από τις απελευθερωτικές διεργασίες από τη μέγγενη του κρατισμού και της πολιτικής, από την αιχμαλωσία των ανθρώπων από τους επίδοξους διαχειριστές του. Σας καλούμε να μην ενδώσετε σε αυτό τον προφανή υποβιβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο επίπεδο ενός αριθμού, ενός ψηφοφόρου, και να αγνοήσετε με όλη τη συνειδητή σας δύναμη τις επερχόμενες εκλογές. Η αποχή όλων μας, είναι μια πράξη ειλικρινής, μια στάση αγέρωχη που μας φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά σε έναν νέο κόσμο δημιουργίας και ελευθερίας, που θα ανατείλλει από τα συντρίμμια του σύγχρονου αυτού εκτρώματος.

Από τη συντακτική ομάδα

4 comments:

Ανώνυμος at: 6 Ιανουαρίου 2015 στις 2:26 μ.μ. είπε...

"Αλλά, καθώς η πρόοδος της δημοκρατίας είναι αποτέλεσμα της γενικής κοινωνικής εξέλιξης, μια προηγμένη κοινωνία, ενώ θα επιβάλλει μεγαλύτερη συμμετοχή στην πολιτική εξουσία, θα προστατεύει ταυτόχρονα το Κράτος από τις δημοκρατικές υπερβολές. Αν οι τελευταίες υπερισχύσουν κάπου, για ένα διάστημα, θα κατασταλούν στην στιγμή". [Sir T. Erskine May]

H ενασχόληση κάποιου με τις εκλογές τον καθιστά κομμάτι του σάπιου πολυπράγματος που λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είναι ισοδύναμο της σκλαβιάς μας σήμερα. Τον κάνει υπέρμαχο της κομματοκρατίας, αυτής της σύγχρονης πληγής που ακόμα και τώρα, που όλοι μιλούν για την κατάρρευση των κομμάτων, ζει και βασιλεύει στην πολιτική ζωή της χώρας. Μας κουνάνε το δάχτυλο οι κραταιοί και μας λένε να διαλέξουμε έναν ανάμεσά τους, ΟΧΙ, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Για όσους θεωρούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ μια μάστιγα και ένα εργαλείο της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, η ΑΠΟΧΗ είναι όχι απλά ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, αλλά επιλογή απλούστατα λογική, φυσιολογική, υπαρκτή. Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί συνενοχή στη δουλεία μας, η περιφρόνηση ως συνειδητή επιλογή και πράξη είναι ένα μέρος του αγώνα ώστε ο λαός να μην αναζητά ανά τέσσερα χρόνια καλύτερες συνθήκες δουλείας.

Σωκράτης at: 7 Ιανουαρίου 2015 στις 3:04 μ.μ. είπε...

Σταθεροί και συνεπείς.

Ανώνυμος at: 8 Ιανουαρίου 2015 στις 12:00 μ.μ. είπε...

καλή δύναμη και καλή χρονιά

νταρκ ναιτ at: 13 Νοεμβρίου 2018 στις 5:37 π.μ. είπε...

Πόσο επίκαιρο είναι το άρθρο μετά από 4 χρονιά

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή