Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Καρφιά και κλουβιά για την προστασία από τους άστεγους

| Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015
 Αναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω είδηση, την οποία αφού επιβεβαιώσαμε μέσα από αρκετές ιστοσελίδες, σας τη μεταφέρουμε. H είδηση έχει να κάνει με τη "λύση" που εμπνεύστηκαν σε Αγγλία και Γαλλία προκειμένου να απαλλάξουν (;) τα σημεία κάποιων πόλεων από τους άστεγους. Οι πρακτικές αυτές έγιναν τόσο με πρωτοβουλία ιδιωτών (εμποράκων - καταστηματαρχών) όσο και με ευθύνη των τοπικών αρχών. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στο έδαφος καρφιά και άλλα αντικείμενα ("αγκάθια") σε σημεία όπου σύχναζαν άστεγοι ώστε να απομακρυνθούν, ενώ σε μια γαλλική κοινότητα, επιστρατεύτηκαν μέσα όπως ...κλουβιά για να περιφράξουν τα παγκάκια, στα οποία θα μπορούσαν να καταφύγουν άστεγοι για να κοιμηθούν. 

Όπως ήταν φυσικό, αυτού του είδους τα μέτρα εξόργισαν τους κατοίκους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν  στις τοπικές αρχές. Παρά την αντίδραση αυτή, τα υλικά που τοποθετήθηκαν δεν αφαιρέθηκαν. Αυτό έγινε μόνο με τη συλλογή εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών και νομικές διαδικασίες από πολίτες προς τις αρχές.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι κρατούντες στρέφονται πλέον ανοικτά εναντίον των φτωχών και των κοινωνικά αποκλεισμένων, όχι μόνο μη παρέχοντας ελάχιστη βοήθεια, αλλά κηρύσσοντάς τους ανεπιθύμητους. Τους αντιμετωπίζουν ως παράσιτα, ως βλαβερά σώματα. Η καταπίεση που βιώνει ένα μέρος του πληθυσμού και οι συνθήκες διαβίωσης επιβάλλουν συμπόνοια και όχι περαιτέρω εχθρική αντιμετώπιση. Οι φτωχοί και καταπιεσμένοι δεν είναι πρόβλημα, αλλά μέρος ενός προβλήματος που ξεκινά από το διεθνές κεφάλαιο και τα κράτη - καταπιεστές. Είναι δεδομένο λοιπόν πως τα όργανα των κρατών θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για πλήρη εξόντωση εκείνων που είναι ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού. Όσοι απέμειναν με λίγη ανθρωπιά, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Αργύρης Στρατής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή