Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Στην αυγή της νέας χρονιάς...

| Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019
H αυγή του 2019 μας βρίσκει σε ένα κομβικό σημείο, που σηματοδοτείται από την καταστροφική διαχείριση της Γης, του Ζωικού βασιλείου και των Ανθρώπων. Υπεύθυνος για αυτό το αδιέξοδο είναι ο Άνθρωπος, ο οποίος αδιάκοπα εξακολουθεί να υποτάσει τη Φύση στο όνομα του κέρδους, συντηρώντας μια γενική ανισορροπία σε ολόκληρο τον Πλανήτη. Το περιβάλλον νοσεί όλο και περισσότερο, το φυσικό βασίλειο μετατρέπεται αδίστακτα σε προϊόν που εξυπηρετεί το Κεφάλαιο, εις βάρος  της υγείας μας, και τα ζώα βασανίζονται και δολοφονούνται σε εργαστήρια, σφαγεία και μονάδες παραγωγής προς όφελος πότε της τεχνολογίας, πότε της καταναλωτικής μανίας και της απόλαυσης των ανθρώπων.

Οι αλυσίδες της δυστυχίας σφίγγουν στο κορμί όλων, ενώ την ίδια στιγμή οι "μεγάλοι" αυτού του κόσμου προσπαθούν με παυσίπονα να παρατείνουν μια ψευδαίσθηση ευτυχίας και ευημερίας. Εκατομμύρια ανθρώπων πεθαίνουν ή αυτοκτονούν λόγω ανεπάρκειας εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, ένω άλλοι εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, αντιμετωπίζοντας την προκατάληψη και την εχθρικότητα των τερατογενέσεων που ακούν στο όνομα "σύγχρονα εθνοκράτη".  Οι κοινωνίες χάνουν τη συνοχή τους, οι άνθρωποι τις Αξίες τους, ο ένας πολύ εύκολα στρέφεται έναντι του άλλου, διότι έχουν χαθεί ακριβώς αυτός ο αλληλοσεβασμός, η ενσυνείδητη εγκράτεια, η αυτοεκτίμηση και η αλληλοβοήθεια. Αντ' αυτού κυριαρχούν το μίσος, η ιδιοτέλεια, ο φθόνος και η ικανοποίηση του "αυτοεγώ". Ο θρησκευτικός φανατισμός, η μονομορφοποίηση στο όνομα μιας "πολύχρωμης ποικιλομορφίας", η παρακμή των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, αποτελούν θλιβερές πραγματικότητες χωρίς επιστροφή.

Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί δημιουργούν συχνά συνθήκες δήθεν πόλωσης για να στρέψουν το λαό μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα και έτσι παρατείνουν καταστροφικές πολιτικές και κρατούν σε καταστολή τους πολίτες. Το έργο παίζεται χρόνια και η μόνη διαφοροποίηση είναι οι εναλλαγές στο κοινοβουλευτικό κάδρο, διάφορων παικτών, για την ποικιλία στην πολιτική ρουτίνα. Η Αριστερά, ως Κυβέρνηση πλέον, φανερώνει μέρα με τη μέρα το αληθινό της πρόσωπο, όμηρη της ματαιοδοξίας και της αλαζονείας της. Οι Έλληνες έχουν χάσει κάθε Ελπίδα. Ή μήπως όχι;

Η πραγματικότητα του σήμερα, πόσο του αύριο, δεν αφήνει περιθώρια φτηνής αισιοδοξίας, μα μόνο ελπίδας που προέρχεται μέσα από συμβόλαιο Αγώνα. Ενός Αγώνα για πνευματική ανάταση, γιατί μονάχα αποκτώντας πνευματικά εφόδια θα είναι σε θέση κανείς να αισθανθεί το άδικο και το παράλογο της σημερινής εποχής, έχοντας παράλληλα ανοικτά τα αυτιά και τα μάτια του για την επόμενη μέρα. Στην οικοδόμηση ενός κόσμου αναγέννησης, απελευθέρωσης και επαναδημιουργίας, μακρυά από εκμεταλλευτικές και εξουσιαστικές λογικές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή