Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ένα βιβλίο για τον συμβολισμό του Όρους

| Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Κυκλοφορεί από την εκδοτική ομάδα της συλλογικότητας "Λυκώρεια", το βιβλίο "Διαλογισμοί επί των Κορυφών", το οποίο αποτελεί μια σύνθεση διαλογισμών του Ιουλίου Έβολα, γραμμένων από το 1927 ως το 1959, κατά τις αναβάσεις του στα όρη. Αποτελούν διαλογισμούς πάνω στη μεταφυσική σύνδεση του Όρους με τον Άνθρωπο, με έκδηλα τα στοιχεία της πνευματικότητας, του εσωτερισμού, και αντίστοιχους συμβολισμούς. Μέσα από αυτά τα κείμενα, ο Έβολα επιχειρεί να μας εισάγει σε έναν νέο τρόπο ζωής, που αφορά στην επανασύνδεση του Ανθρώπου με την αληθινή Φύση του, δηλαδή με τον Ανώτερο Εαυτό του, που τον αναζητά στο αδιέξοδο της σημερινής του ύπαρξης.

"Ίσως αξίζει να σημειώσουμε πως αντιλήψεις σαν κι αυτές, οι οποίες σήμερα ξεκινούν να επισημαίνονται από συγκεκριμένα άτομα, προκειμένου να προωθήσουν τη σωστή νοοτροπία στην επόμενη γενιά, μπορούν την ίδια στιγμή να ανιχνευθούν σε μία πολύ αρχαία παράδοση, σε κάτι το οποίο μπορούμε να αποκαλέσουμε "Παράδοση" με τη γενικότερη σημασία της λέξης. Παρόλο που οι αρχαίοι δεν πραγματοποιούσαν ορειβατική ή αναρριχητική δράση, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, είχαν μία πολύ ξεκάθαρη αντίληψη για την ιερότητα και τον συμβολισμό του όρους. Θεωρούσαν επίσης πως η ζωή στα όρη ήταν προνόμιο των ηρώων και τον μυημένων. Με άλλα λόγια, για ανθρώπους οι οποίοι πίστευαν πως είχαν ξεπεράσει τα όρια του συνηθισμένου. Στις ακόλουθες σελίδες θα παραθέσω μερικά σχόλια πάνω στην Παραδοσιακή αντίληψη σχετικά με την ιερότητα του όρους, κοιτώντας πέρα από τον συμβολισμό του, εστιάζοντας περισσότερο στο εσωτερικό του νόημα." | Ιούλιος Έβολα - Διαλογισμοί επί των Κορυφών.

Παραγγελίες: lykoreia@gmail.com (10 ευρώ)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή