Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης μέσα από την Αμφίπολη

| Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
Με έκπληξη τελευταία παρατηρούμε το θέμα μιας ανασκαφικής δραστηριότητας να βγαίνει στο προσκήνιο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιχειρείται το "ξέπλυμα" της κυβέρνησης, η οποία δήθεν κόπτεται για τα ευρήματα, ενώ είχε παρατήσει για χρόνια ολόκληρα τη συγκεκριμένη ανασκαφή. Γέμισαν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με κρατικούς υπαλλήλους και αδιαφόρησαν αν υπήρχαν αρχαιολόγοι να διεξάγουν τις έρευνες, και τώρα επιστρέφουν πίσω να φωτογραφηθούν και να τους πάρουν οι κάμερες, ως μέρος της όλης διαδικασίας. Όπως τότε με τον αβοήθητο Ανδρόνικο, έτσι και τώρα, επαναλαμβάνουν την ίδια ψεύτικη εικόνα. Αυτό είναι το επάγγελμά τους.

Όλα σε αυτή τη χώρα γίνονται για τη ρημάδα την πολιτική και απευθύνονται στο κατώτερο της νοημοσύνης του Έλληνα. Οι επικοινωνιακές μηχανές πήραν μπρος και επιστρατεύουν κάθε μέσο ώστε να γυρίσει το κλίμα και να φουσκώσει από ψευτοπερηφάνια ξανά ο Έλληνας, μπας και δουν καμιά ψήφο. Επιλέχτηκε το διάστημα που τα πράγματα είναι χαλαρά από άποψη ειδησεογραφίας και προετοιμάζεται νέος ορυμαγδός μέτρων λιτότητας, για να τονωθεί λιγάκι το πατριωτικό αίσθημα του κόσμου, μέσα από μια ανασκαφή που θα φέρει στο φως "κάτι πολύ σημαντικό, κάτι πολύ μεγάλο".

Ακόμα και έτσι να είναι (που δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητήσουμε), όλος αυτός ο συρφερτός πολιτικών που επισκέπτεται την Αμφίπολη για έναν ...τάφο, και ποτέ δεν την επισκέφτηκε για τους ζωντανούς (ούτε καν ήξερε πού ...έπεφτε η περιοχή στον χάρτη) γίνεται για άλλη μια φορά η προσωποποίηση της υποκρισίας, και ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής φτάνει στο σημείο απλά να κορδώνεται για την Ιστορία του, τσακισμένος και κουρελιασμένος όμως ηθικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, οικονομικά, από τους βιαστές της καθημερινότητάς του.

Η οικειοποίηση από τον Σαμαρά και τους αυλικούς του, της Ιστορίας της Αρχαίας Μακεδονίας, και η παρουσίασή τους ως σύγχρονων θεματοφυλάκων της, αποτελεί γεγονός που θα έπρεπε να προκαλεί το κοινό αίσθημα. Δε νομιμοποιείται κανένας κρατικός λειτουργός και ρουφιάνος δημοσιογράφος να συμμετέχει καθ' οποιονδήποτε τρόπο σε ανασκαφικές διαδικασίες, είτε ως παρατηρητής, είτε ως περιπατητής, είτε ως "ειδικός". Πόσο δε μάλλον να σκυλεύει με την παρασιτική του παρουσία τη Γη και την Ιστορία μας.

Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή