Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Οι μήτρες της επανάστασης

| Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
"Μην περιμένετε από τις ζώσες γενιές να αλλάξουν τα πράγματα", λέει ένας φίλος. Και έχει δίκιο, γιατί οι μήτρες, που γέννησαν τους ανθρώπους που σήμερα ανέχονται την καταπίεση ή που δεν καταλαβαίνουν την υπάρχουσα κατάσταση, γονιμοποιήθηκαν σε εποχές παχιών αγελάδων. Γέννησαν ανθρώπους που δεν έκλαψαν με το πρώτο φως του κόσμου αλλά κοιμήθηκαν σε ζεστές θερμοκοιτίδες κάτω από την επίβλεψη 10 γιατρών. Μεγάλωσαν με το δεδομένο και όχι με την επιθυμία. Δεν ήταν ποτέ οι περίσσιοι της οικογένειας των 7 παιδιών που τελικά επιβίωναν μόνο τα 2. Δεν κρύωσαν, δεν αρρώστησαν, εμβολιάστηκαν σαν αγελάδες για να μην έχουν ούτε συνάχι. Μπούχτησαν από την καταναλωτική μανία των γονιών και έγιναν τελικά το κρυφό απωθημένο του ανασφαλούς γονέα. Οι ζώσες γενιές είναι τελειωμένη κατάσταση γιατί είχαν 10 ζευγάρια παπούτσια στο ροζ και σιέλ παιδικό δωμάτιο πριν ακόμη γεννηθούν. Το δεδομένο είναι αναστολή της οποιασδήποτε αμφισβήτησης, ανατροπής και επανάστασης. Οι μήτρες, που θα γεννήσουν παιδιά ξυπόλητα και γυμνά απέναντι στην πραγματικότητα χωρίς να υπερβαίνουν οι ετικέτες των ρούχων τους το ίδιο το όνομά τους, που θα μαθαίνουν πρώτα τις λέξεις των ανθρώπων και όχι τις μάρκες των αυτοκινήτων, που θα βάλουν πάνω από την ίδια την εγωιστική θαλπωρή της οικογένειας την κοινωνική δικαιοσύνη, θα είναι οι γιάφκες επαναστατών. Τα παιδιά που δεν θα μεγαλώσουν με το "Εγώ" αλλά με το "Εμείς" θα σκίσουν τις φωτογραφίες των παππούδων τους. Θα μάς αφαιρέσουν από την Ιστορία και αυτό από μόνο του είναι επανάσταση. 

πηγή: η Οχιά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή