Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Μηδέν Τελεία, τεύχος 3 (ελεύθερο κατέβασμα)

| Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους αναγνώστες και αναγνώστριες για την εξάντληση του τρίτου μας τεύχους. Ελάχιστα αντίτυπα έχουν απομείνει, μονάχα στα σημεία διανομής. Το τρίτο μας τεύχος, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο σε 300 αντίτυπα, και στις 32 σελίδες του περιλαμβάνει μια πλούσια αρθρογραφία γύρω από την Οικολογία, τα Δικαιώματα των Ζώων, την Κοινωνία, τις Ανθρώπινες Σχέσεις, την Επικαιρότητα, τον Πολιτισμό. 

Κάθε μυαλό και αγώνας, κάθε καρδιά κι επανάσταση!

"Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα. Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε, γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών. Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας."

Αγαπητοί αναγνώστες, φτάσαμε έπειτα από αρκετή προσπάθεια στο τρίτο μας τεύχος. Και αφού "τρίτωσε το κακό", μάλλον ήρθαμε για να μείνουμε. Κάθε φορά που φτάνουμε στο σημείο να συγκεντρώσουμε την ύλη, νιώθουμε πως η δουλειά θα βγει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα απ’ ότι τελικά συμβαίνει. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν αρκεί απλά να έχεις στη διάθεσή σου δέκα κείμενα για να στήσεις ένα τεύχος. Η λογική του περιοδικού βασίζεται στη συνοχή των κειμένων μεταξύ τους, ώστε να βγαίνει ένα αποτέλεσμα ομοιογενές και όσο το δυνατόν ολοκληρωμένο. Παράλληλα, φανταζόμαστε κάθε μας έκδοση σαν ένα μικρό βιβλίο και η σημαντικότητά της είναι μεγάλη, σε καμία περίπτωση δε θα κυκλοφορήσουμε κάτι, απλά και μόνο για να κυκλοφορήσει. Για το λόγο αυτό και μας πήγε λιγάκι πίσω η διαδικασία αυτή τη φορά, διότι το τεύχος επρόκειτο να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, όμως τελικά το έχετε τώρα. Κατά το κοινώς λεγόμενον, "το νερό μπαίνει στο αυλάκι", το έντυπο έχει πλέον χαράξει το δικό του μονοπάτι, συνεπώς αισθανόμαστε χαρούμενοι, διότι αποκτούμε ένα σημείο αναφοράς, διακριτό από οτιδήποτε κινείται σε ανάλογο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο. 

Τρίτο "Μηδέν Τελεία" λοιπόν, "Κάθε Μυαλό και Αγώνας, κάθε Καρδιά κι Επανάσταση". Γιατί το όνειρο για ένα Άλλο Αύριο και η κατάκτησή του προϋποθέτουν μυαλό και καρδιά, μέσα από την πάλη και τη σύζευξη λογικής και συναισθήματος, στιγμών αποθέωσης εξαιρετικών εσωτερικών προσωπικών και συλλογικών διεργασιών. Καλή ανάγνωση σε όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή