Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Postraumatic - The Script

| Κυριακή 20 Ιουλίου 2014
Οι Postraumatic μας έρχονται από την πρωτεύουσα και σχηματίστηκαν πριν μια πενταετία. Μουσικά κινούνται στο χώρο του thrash, στο οποίο όμως ρίχνουν και post, crust και industrial στοιχεία. Τις βασικές τους επιρροές τις αντλούν από γκρουπ όπως οι Neurosis, Kreator, Testament, Tragedy, Death και Godflesh. Δεν ακούγονται όμως κόπιες τους, επεξεργάζονται τις επιρροές τους, τις εμπλουτίζουν και συνθέτουν ένα ξεχωριστό μίγμα, με το αποτέλεσμα να ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, πειραματικό και πρωτότυπο, για τον λόγο αυτό και θα σας συνιστούσα να τους ακούσετε.

Το "The Script" αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας, που κυκλοφορεί σε promo slim έκδοση με την προσθήκη κομματιών από το "Industries of Suffering" EP, που είχε βγει το 2011. Συνολικά δηλαδή έχουμε να κάνουμε με 15 τραγούδια, ένα χορταστικό πακέτο, με κορυφαίες στιγμές τα "Rectified Conscience (Re)Production", "Monetary "Sanity"", "The Inhumane" και "Sunna". Τα ενδιάμεσα ορχηστρικά ή αφηγηματικά κομμάτια κάνουν το αποτέλεσμα πιο συμπαγές και αναδεικνύουν την ενότητα του album, κάτι που μαζί με το ενιαίο στιχουργικό περιεχόμενο τείνουν να το εντάξουν στην κατηγορία των concept albums. Ο στίχος είναι κοινωνικοπολιτικός, εστιασμένος στον καπιταλισμό, την ανισότητα, την κρατική εξουσία, την οικονομική εκμετάλλευση. Μπορείτε να ακούσετε δείγμα, από τον παρακάτω σύνδεσμο: Postraumatic - Rectified Conscience (Re)Production.

Συμπερασματικά, άλλη μια πολύ καλή δουλειά, προϊόν της ευρηματικότητας και της ανοδικής πορείας της ελληνικής σκηνής. Εκείνων ειδικά των συγκροτημάτων, που εκτός από την καλή μουσική, έχουν κάτι να μας πουν και στιχουργικά.

Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή