Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η ματιά μας στην Παλαιστίνη

| Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014
Στην Παλαιστίνη το έγκλημα συνεχίζεται. Δε χρειάζεται να δείξουμε εικόνες με κομματισμένα ανθρώπινα μέλη και ανθρώπους να σπαράζουν. Ναι, αυτά τα έχει κάθε πόλεμος, θα πει κανείς. Κι όμως. Δε θα κρατήσουμε ίσες αποστάσεις. Γιατί πρόκειται για μονομερή ανθρωποσφαγή, με την ένοχη σιωπή των "Μεγάλων" αυτού του κόσμου, που είναι δεδομένο ποιο πλευρό έχουν διαλέξει. Δεν είναι δυνατόν να εξισώσουμε τον θύτη με το θύμα. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης, υπάρχει ξεκάθαρα θύτης και είναι θύτης στυγνών εγκλημάτων, για δεκαετίες ολόκληρες. Υπάρχει παράνομη κατοχή της περιοχής. Και πείτε μου μια περιοχή στην οποία δε θα είχε γίνει παρέμβαση των ΗΠΑ και της δουλικής ΕΕ, με όσα γίνονται στην Παλαιστίνη. Μα φυσικά και δεν επεμβαίνουν, το έκαναν στο παρελθόν όταν χάριζε ο ΟΗΕ τα εδάφη στα οποία κατοικούσαν Παλαιστίνιοι.

Τι είναι το Ισραήλ το ξέρουμε πολύ καλά. Ένα στρατιωτικοποιημένο μιλταριστικό μόρφωμα, σύγχρονος τρομοκράτης και στην ουσία ένα φυλάκιο αρχικά βρετανικών συμφερόντων και έπειτα των ΗΠΑ, τοποτηρητής (άμεσα και έμμεσα) της ευρύτερης περιοχής, με δυσανάλογο πληθυσμό και γεωγραφική έκταση με τη δυναμική του, που δεκαετίες τώρα αναπτύσεται πάνω στη φοβέρα του αντισημιτισμού, αυτό είναι. Όποιος τολμήσει να υψώσει φωνή απέναντι στην προπαγάνδα του Ισραήλ, όπου γης, απειλείται με διώξεις, φίμωση, κυνήγι, καταστολή. 

Όμως η υπεράσπιση του θύματος, είναι χρέος για τον καθένα που κουβαλάει έστω και ελάχιστη ανθρωπιά. Η Παλαιστίνη είναι ενδεικτική περίπτωση κατακτητικής βαρβαρότητας από ένα σύστημα που παράγει ανισότητα, εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο. Πόλεμος για το φυσικό αέριο της Γάζας, για την ιδιοκτησία γης, για τα πετρέλαια. Και το Ισραήλ είναι σίγουρο ότι δε θα σταματήσει μέχρι και τον τελευταίο Παλαιστίνιο. Ας μην κοιτάμε όμως το δέντρο, δηλαδή ας μη δίνουμε σε όλα αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τον χαρακτήρα μιας απλής σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Δεν πολεμούν απλά κάποιοι Ισραηλινοί με κάποιους Παλαιστίνιους. Εδώ το πρόβλημα απλώνει και σχετίζεται με ένα ευρύτερο πλαίσιο εκμετάλλευσης και εξουσιαστικής λογικής. Όσο η Ελλάδα, διαμέσου των πολιτικών της, σέρνεται στην αμερικανοδουλεία, εμείς θα λέμε δυνατά ότι θα είμαστε πάντα με το δίκαιο του ανίσχυρου, πάντα με όσους αμύνονται στους σύγχρονους δυνάστες.

Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή