Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Οικοκοινότητες: "ένα νέο εμείς"

| Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014
Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στη μεγάλη σημασία που έχει η δημιουργία και η ανάπτυξη αντιδομών στον καταπιεστικό μηχανισμό του κράτους. Βεβαίως κάθε τέτοια δομή δε σημαίνει ότι διακρίνεται από όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να προσπεραστεί το κράτος, όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε στους συμμετέχοντες σε τέτοιες προσπάθειες την πρόθεση να δημιουργήσουν κάτι παράλληλο στο υπάρχον μοντέλο ζωής.

Υπάρχουν με άλλα λόγια άνθρωποι που ενεργούν στη βάση της συνειδητοποίησης πως το παρόν πλαίσιο, δεν είναι ικανό να τους εξασφαλίσει μια υγιή ζωή, και έτσι στρέφονται σε ένα νέο μοντέλο ζωής, στη βάση της οικοκοινότητας. Περισσότερες από 50 οικοκοινότητες είναι αυτή τη στιγμή σχηματισμένες στη χώρα μας, και, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά, αναπτύσσονται δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα, σίγουρα πιο ζωντανό από τις γκριζουπόλεις του σήμερα. To ίδιο όπως είναι επόμενο, συμβαίνει και στο εξωτερικό, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εκεί όπου οι οργανωτικές τους δομές είναι τόσο διαφορετικές, όσο οι άνθρωποι που τις σχημάτισαν.

Στα παρακάτω videos με τίτλο "Ένα νέο εμείς", μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποιες εικόνες από τέτοιες κοινότητες και να ακούσετε κάποια λόγια που έχουν να κάνουν με την οπτική τους. Ακόμα και να μην είναι πολλοί από εμάς σε θέση αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο, και μόνο η επαφή, η προβολή και η στήριξη, αποτελούν μια υγιή προοπτική.

"Ένα νέο Εμείς" 1ο μέρος (Νταμανχούρ): http://www.youtube.com/watch?v=tcLci3HxTMM
"Ένα νέο Εμείς" 2ο μέρος (Ματαβενέρο): http://www.youtube.com/watch?v=pE7rsbOJgKE

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή