Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ένα έντυπο στην εποχή του διαδικτύου

| Τρίτη 4 Μαρτίου 2014
Κάθε φορά που βρισκόμαστε προ των πυλών μιας νέας έκδοσης, έρχονται στο μυαλό μου ανάλογες σκέψεις. Όσο περνάει ο καιρός και το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο κυριαρχικό στη ζωή μας, είναι πολύ πιο δύσκολο για το έντυπο να κρατήσει το χαρακτήρα που είχε κάποτε και να διατηρήσει τη δυναμική του, μέσα στην πληθώρα, την ταχύτητα και το εφήμερο της πληροφόρησης. Κι όμως. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει το έντυπο, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, στο τρίτο τεύχος του, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ'αρχής ως προαπαιτούμενο.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε αναρτήσει τη νέα μας εκδοτική δουλειά στο διαδίκτυο, όπως τόσοι και τόσοι κάνουν, όμως έτσι θα χάναμε κάτι πολύ σημαντικό. Την επαφή μας μέσω της χέρι με χέρι διάδοσης των σκέψεών μας. Και αυτή η επαφή είναι τόσο πολύτιμη στις μέρες μας, καθώς ένα "ξερό" και απρόσωπο download αδικεί την προσπάθεια που γίνεται. Επιπλέον, αποτελεί μια εύκολη λύση για κάποιον να σχεδιάσει ανέξοδα πλέον το οτιδήποτε και να το ρίξει στο διαδίκτυο, όμως είναι πλέον μαγκιά κατά τη γνώμη μου να κρατήσει τα λιγοστά χρήματα από τις προηγούμενες εκδόσεις, να προσθέσει και δικά του ώστε να πάει η δουλειά στο τυπογραφείο και από κει να μπει στα σπίτια όσων πραγματικά ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν. Κοιτώντας τις προηγούμενες εκδόσεις μας, εύκολα παρατηρήσαμε το πλέον προφανές, ότι εκεί που διανέμουμε 250 - 300 περιοδικά σε κάθε τεύχος, η ψηφιακή τους έκδοση έχει πολλαπλάσια "κατεβάσματα". Κι όμως, εμείς νιώθουμε περήφανοι ειδικά για το κομμάτι της διανομής, και ευχαριστούμε πολύ, αυτούς που αγόρασαν το περιοδικό γι αυτό που πραγματικά είναι.

Πόσο εύκολο είναι να διαβάσει κανείς 32 σελίδες στο διαδίκτυο; Καθόλου. Πόσο εύκολο είναι μετά την πρώτη ανάγνωση του περιοδικού, να επιστρέψει ξανά κάποια στιγμή διαβάζοντάς το; Καθόλου. Πιθανότατα θα έχει χάσει το ψηφιακό αρχείο ανάμεσα στα τόσα όλα που έχει, και κάποια στιγμή μπορεί κιόλας επειδή έχει γεμίσει ο σκληρός του, να το διαγράψει. Όλα περνούν τόσο γρήγορα από την οθόνη μας που αρκεί και μόνο το πάτημα ενός πλήκτρου για να τα σβήσει από τη μνήμη μας. 

Μέσα από την έντυπη έκδοση εμείς θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική. Εν αναμονή λοιπόν του νέου μας τεύχους, στις 4 Μαρτίου...
Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή