Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Σταματήστε να πεθαίνετε, τους χαλάτε το success story!

| Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
Τη μια αυτοκτονούν, την άλλη πεθαίνουν στο δρόμο από πείνα, και τώρα πρόσφατα πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Πάντοτε υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα που έρχεται για να συντρίψει τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης. Όλο κάτι στραβό γίνεται και αυτοί οι Έλληνες μιζεριάζουν αντί να βλέπουν με αισιοδοξία το λαμπρό μέλλον που αχνοφαίνεται το 2014 (πώς γίνεται και κάθε χρόνο το όνειρο παίρνει παράταση τελικά για τον επόμενο, μάλλον ο λαός φταίει και γι αυτό...). Μα πώς είναι δυνατόν να μην βλέπει κανείς το πλεόνασμα; Τόση υπερπροσπάθεια για τις τράπεζες και το κεφάλαιο, καμία εκτίμηση και κανένα ευχαριστώ.

Μη σας φαίνεται παράξενο. Στο μυαλό των κρατούντων, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Είναι τόσο βλάκες; Όχι. Συνεχίζουν να ζουν σε μια παράλληλη πραγματικότητα, μην έχοντας απολύτως καμία επαφή με το λαό και τα προβλήματά του. Όπου και να πηγαίνουν συνεχίζουν να μην πληρώνουν, εξακολουθούν να συναντιούνται με συγκεκριμένους κύκλους ανθρώπων και απέχουν πολύ ακόμα από το να κάνουν το ...σκατό τους παξιμάδι, και ας κλαίγονται γι αυτό.

Έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως φτηνό λαϊκισμό όταν τους κατηγορεί ο κόσμος ως ηθικούς αυτουργούς για τους θανάτους συμπατριωτών μας. Τους τελευταίους δε μήνες, έχουν περάσει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση, παίζοντάς το μάγκες, κουνώντας το δάχτυλο και έχοντας ύφος προς όσους τους ξεμπροστιάζουν. Τους έχουμε αφήσει να έχουν αυτό το ύφος, διότι τους επιτρέψαμε να μην αισθάνονται τον κίνδυνο, ανενόχλητοι καθώς περνούν το ένα μέτρο μετά το άλλο χωρίς καμία αντίσταση. 

Καμία αντιπολίτευση και κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να σώσει κάποιον, αν αυτός ο κάποιος δεν συναισθανθεί τη δύναμη της δικής του ατομικότητας και της αντίστοιχης επιρροής του σε ένα σύνολο δυναμικών μονάδων. Απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η αυτοοργάνωση, η ένταξη σε φορείς και ομάδες με αντικομματικό και αντιπολιτικό χαρακτήρα και το σπρώξιμο της κατάρρευσης των θεμελίων της αστικής δημοκρατίας και του κράτους. Αδιαφορία για τις κομματικές σειρήνες, παρουσία στο δρόμο και να τους χαλάμε τη σούπα, όπου τους βρίσκουμε.

Αργύρης Στρατής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή