Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Συνέντευξη Mind Terrorist στο Exit Area

| Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Έχω την χαρά να συνομιλώ με έναν προσωπικό φίλο που τυγχάνει και συνεργάτης - διαχειριστής της ιστοσελίδας μας, με την ιδιότητα αυτή τη φορά του μουσικού. Μέλος της μπάντας Mind Terrorist, ο Κώστας μας εξηγεί αρκετά πράγματα που θα θέλαμε να ξέρουμε γύρω από την επερχόμενη δεύτερη κυκλοφορία με τίτλο "Fragments of Human Decay". Το album αναμένεται σε λιγότερο από ένα μήνα από τη γερμανική One People One Struggle Records.

Συνέντευξη στον Αργύρη Στρατή: Δεκέμβριος 2013

- Καλησπέρα Κώστα. Μίλησέ μας κατ' αρχάς για το τι έχει μεσολαβήσει μεταξύ του "Once upon a Ηeartbeat" και του "Fragments of Human Decay".

Γεια σου φίλε Αργύρη. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την κυκλοφορία του πρώτου μας album, για την ακρίβεια είχε βγει τον Ιούνιο του 2012, και μέχρι τουλάχιστον τα τέλη εκείνης της χρονιάς, πάλευα ώστε να το κάνω γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδιαφέρθηκαν αρκετά zines ειδικά στη χώρα μας, είχαμε θετικές κριτικές και ήταν και μια επιβεβαίωση ότι κάναμε κάτι καλό. Η OPOS έμεινε αρκετά ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και από την απήχηση της κυκλοφορίας, και αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος που συνεχίζουμε μαζί. Να αναφέρω ότι μονάχα στην Ελλάδα διανείμαμε 350 αντίτυπα, ενώ πολλαπλάσια ήταν η δυναμική του στο εξωτερικό (ειδικά στη Γερμανία), και αν λάβει κανείς υπ' όψιν το γεγονός ότι γρήγορα το album "ανέβηκε" στο internet για download, σίγουρα η αποτίμηση που εν τέλει κάνουμε είναι θετική. Πάντως, από ένα σημείο κι έπειτα ένιωθα σαν να μην κολλάει κάτι στο όλο project. Σκέφτηκα - και με αφορμή αρκετές ερωτήσεις από φίλους - ότι το solo σχήμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια μπάντα με σταθερή σύνθεση, για να μπορεί να υποστηρίξει και κάποιες συναυλίες. Έτσι, αναζήτησα νέα μέλη και πλέον, η μπάντα αποτελείται από πέντε άτομα και προβάρει κομμάτια για μελλοντικές εμφανίσεις. Οπότε θα έλεγα πως η σημαντικότερη εξέλιξη μεταξύ των δύο κυκλοφοριών ήταν η συμμετοχή στην μπάντα των Μιχάλη, Γρηγόρη, Ορέστη και Ζάχου.

- Πώς αποφασίσατε να κυκλοφορήσετε ολοκληρωμένη δουλειά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την προηγούμενη;

Αυθόρμητα θα έλεγα. Τον Μάρτιο του 2013, θεώρησα προσωπικά ότι είχε κλείσει ο κύκλος της προώθησης του "Once upon a Heartbeat", ένα από τα "παράπονα" όσων άκουγαν το cd ήταν η μικρή του διάρκεια, κι έτσι αποφασίσαμε να μπούμε με τον Μιχάλη ξανά στο studio το καλοκαίρι για ένα δεύτερο album.

- Γιατί επιλέξατε τον τίτλο "Fragments of Human Decay";

Η απόδοση του τίτλου στην ελληνική είναι "Θραύσματα της ανθρώπινης αποσύνθεσης". Είναι ό,τι πιο ζωντανό και παραστατικό σκέφτηκα ώστε να αποτυπώσω την εικόνα της κατάπτωσης του ανθρωπίνου είδους. Όλο το album αποτελεί μια διαμαρτυρία για τον σύγχρονο τρόπο ζωής, στον οποίο κυριαρχεί η ανθρώπινη αλαζονεία.

- Θα ήθελες λοιπόν να μας μιλήσεις για το νέο σας album; Αρχικά σε ό,τι αφορά το μουσικό σκέλος.

Βεβαίως. Ο ήχος μας είναι metal, η δουλειά μας είναι αρκετά πιο επιθετική από το "Once upon a Heartbeat", αλλά ταυτόχρονα κρατήσαμε το μελωδικό μας στίγμα, το οποίο είναι αλήθεια πως γλυκαίνει αισθητά το σύνολο. Δουλέψαμε αρκετά τις συνθέσεις και βασικά από την πρώτη στιγμή θέλαμε να βγει πιο σκληρό το αποτέλεσμα. Υπάρχουν γενικά κανονικές ταχύτητες, θα έλεγα πως στα τύμπανα υπάρχει μια διαφοροποίηση, με τα τραγούδια να ταιριάζουν αρκετά μεταξύ τους στο ύφος και να δίνουν μια καλή συνοχή στο album.

- Στιχουργικά που κινείστε; Η προηγούμενή σας δουλειά ήταν θεματική, το ίδιο συμβαίνει και με αυτήν;

Σίγουρα εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ενιαίο story, όμως οι στίχοι κινούνται γύρω από ένα συγκεκριμένο μοτίβο, που έχει να κάνει με την παρακμή του ανθρωπίνου είδους. Το "Zero One" αναφέρεται στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου από τη στιγμή της γέννησης ως το θάνατό του. To "Awakeining", όπως και ο τίτλος του μαρτυρά, είναι μια έκκληση αφύπνισης και ταυτόχρονα συνειδητοποίησης του κακού που έχει κάνει ο άνθρωπος στη φύση. Το "Blind at Heart" έχει ως κεντρικό θέμα του τις ανθρώπινες σχέσεις και την κρίση που περνούν στις μέρες μας, ενώ το "Withstand the Fall" την προσπάθεια που κάνει κάποιος να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις προσωπικές του αδυναμίες και να σταθεί όρθιος στα πόδια του. Πάμε στο "In Finem Veritas", το οποίο αναφέρεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της πολιτικής στις ζωές μας, και έπειτα στο "Stop the Abuse" και στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων. Το "Rising Star" αποτελεί μια ιστορία αγάπης και κουράγιου μιας σχέσης, ενός δύσκολου δρόμου αποχωρισμού και επανένωσης ενός ζευγαριού. Και κλείνοντας, "One Last Chance" και μια τελευταία ευκαιρία για όλους μας να συναισθανθούμε ότι το μέλλον μας πρέπει να το χτίσουμε πάνω στον αγώνα για την καταστροφή του Κράτους.

- Θεωρείς ότι σε αυτό που κάνετε μεγαλύτερη σημασία έχει η μουσική ή ο στίχος; Θα ήθελες να μας το δικαιολογήσεις;

Έχω παρατηρήσει και με ιδιαίτερη λύπη το λέω αυτό, ότι υπάρχουν σχήματα που δίνουν μεγάλη βάση στο μουσικό σκέλος αυτού που κάνουν, έναντι του στιχουργικού. Έχω ακούσει κάποια εκπληκτικά albums με όχι τόσο δουλεμένο στίχο και αυτό πραγματικά τα αδικεί. Στη δουλειά μας προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα δυναμικό μουσικό σύνολο, με ενδιαφέροντες επίσης στίχους που να κάνουν τον ακροατή να θέλει να ανοίξει το βιβλιαράκι, να τους διαβάσει και να μοιραστούμε έτσι μαζί του το μήνυμά μας. Εξίσου λοιπόν σημαντικά και τα δύο στοιχεία.

- Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το "Fragments of Human Decay";

Να το γουστάρει ο κόσμος που θα το ακούσει και να αναζητήσει με αφορμή αυτό, την πρώτη μας δουλειά, αν τυχόν δεν την είχε. Θεωρώ ότι και με το "Fragments..." χτίζουμε, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι και μόνο που θέτουμε βάσεις. Θέλουμε να πάει καλά σαν κυκλοφορία και να κάνουμε κάποιες συναυλίες για να την υποστηρίξουμε.

- Και τι να περιμένουμε για το μέλλον;

Ένα τρίτο cd σύντομα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετή όρεξη. Προς το παρόν, έχουμε να τρέξουμε την προώθηση της νέας μας δουλειάς και από κει και πέρα βλέπουμε.

- Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Να στηρίζετε τη σελίδα και το περιοδικό μας, είναι δύο μοναδικές προσπάθειες για τις οποίες πρέπει να είμαστε περήφανοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή