Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Να μικρύνουμε την απόσταση...

| Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
Στο επίκεντρο της σκέψης και της δράσης μας βρίσκεται η αδιάκοπη επιθυμία για σύγκρουση με κάθε μορφή κυριαρχίας. Οι υφιστάμενες σχέσεις εξουσίας, όπως αυτές αναπτύσσονται εντός ενός μοντέλου διαχείρισης που εστιάζει στο κράτος, έχουν ως στόχο την καταπίεση των ανθρώπων για χάρη εν τέλει του παγκόσμιου υπερκέρδους. Οι άνθρωποι σπρώχνονται βαθμιαία να γίνουν υπηρέτες μιας ιδιοκτησιακής λογικής, σύμφωνα με την οποία ολόκληρος ο Πλανήτης αντιμετωπίζεται στη "χρηστική" του διάσταση, με περιοχές που αξιοποιούνται ως πηγές πλούτου και χρήματος, και από εκεί ξεκινούν τα κύρια προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την αδικία, την εκμετάλλευση και τη δυστυχία. 

Είναι ουτοπία να επιθυμείς έναν κόσμο μακρυά από τη μολυσματική επιρροή της ανθρώπινης αλαζονείας; Είναι παράλογη η επιθυμία για μια ζωή όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να πορεύεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα, αναζητώντας εκείνα τα μονοπάτια που θάφτηκαν με το πέρασμα των χρόνων και την επέλαση της καπιταλιστικής τυρρανίδας; Φυσικά και όχι. Όταν όμως ο παραμορφωτικός φακός της κατασκευασμένης ευτυχίας, προσαρμοσμένης στον υλιστικό καθωσπρεπισμό, θέτει τις παρούσεις ισορροπίες και κατευθύνει τον νου, τότε είναι φυσικό η πλειοψηφία του κόσμου να απομακρύνεται από την αναζήτηση αυτής της ανάμνησης.

Ας φροντίσουμε να μικρύνουμε την απόσταση ανάμεσα στο όνειρό μας και στην πραγματικότητα. Ας παλέψουμε ώτσε να δοθεί ένα τέλος στην ανθρώπινη ματαιοδοξία, που είναι υπεύθυνη για το σημερινό καθεστώς διαχείρισης του πλανήτη και των διαφορετικών μορφών ζωής που ζουν σε αυτόν. Ας εξασφαλίσουμε ότι η δράση μας είναι ικανή να εγγυηθεί το μέλλον που καρτερεί κάθε φωνή που θέλει να εξεγερθεί.

Η Απελευθέρωση θα γίνει πραγματικότητα μόνο όταν σπάσουμε της αλυσίδες κάθε εξουσίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή