Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

We are One: μουσική πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση

| Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013
"United against extreme poverty" είναι το motto της πρωτοβουλίας που ακούει στο όνομα "We Are One", η οποία αναπτύχθηκε με σκοπό την υποστήριξη άστεγων συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εμπνευστής της ένας Έλληνας, ο Τάσος Λαυρεντιάδης, ο οποίος εξηγεί το σκεπτικό: "Θέλουμε να βοηθήσουμε πάμπτωχους και άστεγους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε διάφορα άλλα μέρη του κόσμου, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Υπάρχουν πολλοί εξαθλιωμένοι που ζουν στις ίδιες τις πόλεις μας, στις ίδιες τις γειτονιές μας, άνθρωποι που επιβιώνουν καθημερινά με τεράστια δυσκολία μέσα στους δρόμους τρώγοντας αποφάγια, χωρίς στέγη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αόρατοι άνθρωποι για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται κανένας. Το ξέρουμε ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους μας, άλλα υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι τριγύρω μας που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς, για τους οποίους το επόμενο βήμα είναι ο θάνατος σε ένα παγκάκι, ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ. Οι κυβερνήσεις δε δίνουν δεκάρα για αυτούς, όποτε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι εμείς οι μουσικοί, οι απλοί πολίτες. Ετοιμάζουμε τραγούδια στα οποία θα συμμετάσχουν πολλές γνωστές μπάντες και rock/metal καλλιτέχνες από διάφορες χώρες. Επίσης ετοιμάζουμε live events σε διάφορες πόλεις του κόσμου για να μαζέψουμε ρούχα, τρόφιμα και εισφορές, τα οποία θα παραδώσουμε εμείς οι ίδιοι σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη."

Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει οι Graham Bonnet, Mark Boals, Marc Hudson, Kee Marcello, Jorn Lande. Μια αξιέπαινη προσπάθεια για την οποία μπορείτε να μάθετε μέσω της σελίδας της πρωτοβουλίας στο facebook.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή