Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ελεύθεροι και ξύπνιοι στον πόλεμο των συμμοριών

| Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
Η πρώτη πράξη μόλις έχει ολοκληρωθεί. Το πολιτικό σύστημα συνέτριψε ένα από τα παιδιά του, δίνοντας το μήνυμα παράλληλα και στα υπόλοιπα, ειδικά στα φαινομενικά "ανυπάκουα" και αντιμνημονιακά. Μάλιστα, "έντυσε" τις αποφάσεις του αυτές με ένα κακότεχνο επικοινωνιακό παιχνίδι, αλέθοντας στην προπαγανδιστική του μηχανή την κρίση του κόσμου, ο οποίος δεχόταν ασταμάτητα καθημερινά έναν οχετό ύβρεων, ακόμα και για τις πολιτικές του επιλογές. Η δημοκρατία, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό, έδειξε ότι διαθέτει ακόμα τους μηχανισμούς που πολύ εύκολα μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στη δικαιοσύνη και από εκεί στη φυλακή, ειδικά όταν ως θύτης παρουσιάζεται κάποιος που δέχτηκε να "παίξει με τους όρους της". 

Πίσω από τις πρόσφατες διώξεις κρύβονται προφανώς πολιτικά αίτια, και αυτό αποδεικνύει και η προφυλάκιση πολιτικών που καμία ποινική σχέση δεν είχαν με τη δολοφονία (βλ. Χρήστος Παππάς). Βρέθηκε δε η κατάλληλη στιγμή, με αφορμή ένα πράγματι τραγικό γεγονός, να εξαπολυθεί μια επίθεση με την αγαστή σύμπραξη μνημονιακών και αντιμνημονιακών, αφήνοντας πίσω τις πρότερες έχθρες, για το "καλό της δημοκρατίας" και το "ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο". Όλο αυτό έδωσε για ακόμα μια φορά το φιλί της ζωής στο πολιτικό σύστημα και απέδειξε ότι οι γραβατοφορεμένοι βουλευτές αποτελούν μια ιδιαίτερη συνομοταξία και σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να βάλουν το δάχτυλο στην πληγή και να πραγματοποιήσουν κάποιου είδους "κάθαρση". Γιατί ακριβώς από αυτούς πρέπει αυτή να ξεκινήσει.

Η θυματοποίηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ως αποτέλεσμα του ανηλεούς πολέμου που δέχτηκε το κόμμα τους από τη συμμορία των κυβερνητικών και τη συνδρομή της αντιπολίτευσης θα τους επιφέρει σίγουρα μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς παρά τις όποιες απώλειες, θα δημιουργήσει μια απόλυτα συμπαγή εκλογική βάση και σε συνδυασμό με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο θα τους βάλει σε έναν δρόμο "ξεσκαρταρίσματος", κάτι το οποίο επίσης θα έχει θετική εξέλιξη για το προφίλ του κόμματος. 

Θα έχει όμως πολύ αρνητικές συνέπειες σε επίπεδο καταστολής για όλους, καθώς όπως φαίνεται  η δημοκρατία γνωρίζει πολλά αδιέξοδα, τα οποία αντιμετωπίζει μάλλον βρισκόμενη σε πανικό, φτάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο (δίχως πολλές φορές νομικά στηρίγματα) για την προστασία των κεκτημένων της. Πράγματι, μπορεί να αποδειχτεί ότι μεταξύ άλλων η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια οργάνωση συσχετιζόμενη με το έγκλημα, με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με δουλειές της νύχτας, εκβιασμούς, εμπόριο όπλων κλπ. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κόμματα, αν κάποιος έχει το σθένος ποτέ να τα κάνει "φύλλο και φτερό", δε θα απασχολήσουν με τη σειρά τους τη δικαιοσύνη για κακουργηματικού τύπου πράξεις. Ήδη άλλωστε κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, σχεδόν όλα έχουν κατηγορηθεί και για κακουργήματα, άσχετα αν όλα με τον καιρό καλύφθηκαν. Όμως αυτή τη στιγμή η νομιμοφάνειά τους (και ιδιαίτερα αυτή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) είναι βασισμένη στο ότι εκθέτουν μαζί και με όλες τους τις δυνάμεις την παρανομία της Χρυσής Αυγής.

Όλοι εμείς, που είμαστε έξω από το κοινοβουλευτικό παιχνίδι και τη βρώμικη πελατειακή μπίζνα με φόντο την ψηφοθηρία, είναι ανάγκη να σκεφτούμε πώς θα μπορέσουμε να αρθρώσουμε λόγο και έργο αποφεύγοντας την όποια "συνάντηση" με το συστημικό οπλοστάσιο. Η ευελιξία μας με άλλα λόγια, είναι πολύ σημαντική, καθώς πλέον γίνεται φανερό πως η καταστολή σε κάθε επίπεδο, θα είναι είναι η πρώτη και τελευταία λέξη απέναντι σε όλους όσους δεν είναι ανεκτοί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο από την κρατική μηχανή. Για το λόγο αυτό απαιτείται αυτοσυγκράτηση, αλλά και επιμονή και συσπείρωση με όσους συστρατεύονται γύρω από μια πραγματικά αντικαπιταλιστική, αντιεξουσιαστική και αντικομματική οπτική. Γιατί όταν η καταστολή οργιάζει, δεν αφορά μόνο λίγους και τότε η Ελευθερία είναι υπόθεση που πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους.

Exit Area (www.exitarea.gr)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή