Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Σπάστον

| Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
Μην ψάχνετε για το πού την πάνε την κατάσταση με τα περί δημοκρατίας. Ας αφήσουμε στην άκρη για μια φορά τα πολιτικά τερτίπια περί πραξικοπημάτων και ναζιστικών κινημάτων. Για το πού την πάνε την κατάσταση την απάντηση δίνει ο τεράστιος σοσιαλιστής δημοσιογράφος και υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας. Ο ένας και μοναδικός Γιάννης Καψής. Με τίτλο άρθρου: “Ο καθρέπτης” ο σοσιαλιστής δημοσιογράφος δίνει τις απαντήσεις για το που τι πάνε την κατάσταση με αντιρατσιστικούς νόμους, με αντιτρομοκρατικούς νόμους, και νόμους ενάντια στη βία. Με στόμφο ο μέγας δημοσιογράφος γράφει: :"Φταίνε οι -δίκαια ίσως- αγανακτισμένοι του Συντάγματος, που μούντζωναν τη Βουλή και κρατούσαν αγχόνες για τους βουλευτές σε ένα πρωτόγνωρο αλλόκοτο ξέσπασμα βίας"...."Φταίνε οι «αγανακτισμένοι» της Κερατέας, που δίδαξαν την τεχνική της βίας".... "Ηταν μόνον άραγε ένα μικρό φιδάκι οι κουμπουροφόροι των Σκουριών, που μόνο από τύχη δεν βρήκαν τον στόχο τους: τα κορμιά των αθώων φυλάκων”. 

Κατάλαβες, αντιδραστικέ μου Έλληνα; Εσύ φταις όταν αντιστέκεσαι, όταν το συνειδητό και ασυνείδητό σου ξέρει ποιος φταίει και σε σπρώχνει να τιμωρήσεις τον υπαίτιο. Εσύ φταις που δεν δέχεσαι ο τόπος σου να γίνει σκουπιδότοπος εις το όνομα των μεγάλων εργολάβων (που τυχαία είναι και εκδότες στο μέσο που γράφει ο σοσιαλιστής δημοσιογράφος). Εσύ φταις που δεν δέχεσαι το δάσος που σε άνδρωσε να γίνει πριονίδι και τα παιδιά σου να γίνουν πειραματόζωα αντοχής σε τεράστιες δόσεις δηλητηρίων (που τυχαία μέτοχος της εταιρείας και εκδότης είναι το ίδιο πρόσωπο). Ο μεγάλος γκουρού της ελευθεροτυπίας μίλησε και βρήκε τον φταίχτη: Είσαι εσύ που θα τολμήσεις μετά από τους δημοκρατικούς νόμους που θα περάσουν περί βίας μέσα στην Βουλή να σηκώσεις κεφάλι ενάντια στην “δημοκρατία” τους. Εσύ φταις που νιώθεις ότι πίσω από την κουρτίνα που τραβάνε ακονίζουν μαχαίρια ενάντια στην Ελευθερία σου για να σώσουν το “δημοκρατικό” τομάρι τους. 

Κοίτα λοιπόν, τον καθρέπτη όπως σε παροτρύνει ο γνώστης και εκτελεστής πολλών σοσιαλιστικών και “δημοκρατικών” σχεδίων που 50 χρόνια υλοποιήθηκαν σε τούτο τον τόπο. Μόνο αφού κοιτάξεις στον καθρέπτη σου, σπάστον. Και βάλε ένα καλό κομμάτι γυαλιού στην τσέπη....για την δύσκολη ώρα που η “δημοκρατία” θα έρθει να σε βρει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή