Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Σάπια κοινωνία

| Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013
Ξαφνικά εκεί που όλοι κοιμούνται, και κάποιοι κοιτούν πώς να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και τους συνανθρώπους τους, έρχεται η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου να τραντάξει την καθημερινότητα των αποχαυνωμένων και διανοητικά λοβοτομημένων νεοελλήνων. Ξαφνικά όλοι αυτοί απέκτησαν πολιτική συνείδηση και ευαισθησία εν μια νυκτί, κρίνοντας και καταδικάζοντας τους πάντες και τα πάντα. Αυτοί που τόσα χρόνια συντηρούσαν με την ψήφο τους ένα σάπιο κατεστημένο, ένα εμετικό και βδελυρό πολιτικό σύστημα, αυτοί που έβγαζαν όλες αυτές τις προδοτικές και εθνοκτόνες κυβερνήσεις, βγήκαν από τις τρύπες τους να πάρουν θέση. Αυτοί που σήμερα μιλούν για πολιτικές δολοφονίες είναι οι ίδιοι που έχουν το αίμα χιλιάδων νεκρών Ελλήνων συμπολιτών τους στα χέρια τους. Για κάποιον περίεργο λόγο ξεχνούν πως το έκαναν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο κατηγορούν τον Ρουπακιά, τη Χρυσή αυγή και τους ψηφοφόρους της. Κάπου εκεί είναι που αγανακτώ με την υποκρισία τους.

Τη θέση της αγανάκτησης όμως παίρνει η απογοήτευση, η απογοήτευση για αυτούς τους συνανθρώπους μου και το συμπέρασμα πως είναι τόσο επικίνδυνα διανοητικά καθυστερημένοι, που όχι μόνο οδηγούν τους εαυτούς τους προς την πνευματική και υλική αυτοκαταστροφή, αλλά την υπερασπίζονται με τέτοιο μένος και φανατισμό χωρίς να ξέρουν το γιατί. Κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο, αναζητώντας πάντα την επιβεβαίωση της μάζας μιας και ποτέ δεν είναι σίγουροι, ούτε για τον ίδιο τους τον εαυτό… Στη θέση της απογοήτευσης, πλέον έρχεται η οργή και το μίσος, το μίσος για αυτό το σάπιο κατεστημένο, για αυτή τη σάπια κοινωνία στην οποία ζω, για το ψέμα, την ανηθικότητα και την απληστία που έχει κυριεύσει τους γύρω μου, με κάνει να θέλω να γίνω εφιάλτης στα όνειρά σας…

Κ.Σ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή