Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί

| Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013
H Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ, ακούμε διάφορους παράγοντες ή και ΜΜΕ να αναφέρουν σαν διέξοδο στο πρόβλημά μας τους φυσικούς πόρους και τα κοιτάσματα, τον χρυσό, το πετρέλαιο, και τα πολλά ευρώ... Είναι αλήθεια αυτό; Υπάρχουν; Και αν υπάρχουν, είναι καλό αυτό; Μπορείς να έχεις άραγε κάτι χωρίς να θυσιάσεις κάτι άλλο; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, αλλά ή δεν μας τα δείχνουν ή δεν τα βλέπουμε. Σίγουρα θα έχει πέσει το μάτι σας στο Norilsk την βορειότερη πόλη της Σιβηρίας, είναι γνωστή σαν η πόλη χωρίς δέντρα και αυτό γιατί εκπομπές διοξειδίου του θείου σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί εκεί με την υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος να μην επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών. Ενώ παράλληλα η απουσία πρασίνου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τοξική βροχή αλλά και στα δηλητήρια που απελευθερώνονται στον αέρα κάθε χρόνο εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Στην άλλη πλευρά, στην Αφρική, υπάρχουν πετρέλαιο, διαμάντια, χρυσός και ...φτώχεια και θάνατος. Στην Β. Αφρική έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, στην Ν. Αφρική βγαίνει το 98% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού. Με αυτά τα νούμερα θα έπρεπε η Αφρική να είναι ο παράδεισος του πλούτου, αλλά αντί για αυτό ο κόσμος πεθαίνει ακόμα και από έλλειψη πόσιμου νερού. Νερό που υπάρχει όμως για τις ευρωπαϊκές φάρμες με τα τριαντάφυλλα που υπάρχουν στην Κένυα, είναι γνωστό ότι όλα τα τριαντάφυλλα της Ευρώπης τα καλλιεργούν εκεί. Ο κόσμος που εργάζεται εκεί παίρνει 35 ευρώ τον μήνα, ίσα- ίσα για να φάει, και αυτό όχι πάντα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται όλες αυτές οι αντιφάσεις, και όλα αυτά που δεν μας δείχνουν ποτέ, αλλά μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες. Ο παράδεισος του χρυσού στη βόρεια Ελλάδα, ο παράδεισος του πετρελαίου στην νότια και όλα αυτά που ζούμε σήμερα. Άραγε πόσο κοντά μας είναι αυτή η πραγματικότητα; Θέλουμε ένα κόσμο γεμάτο αντιφάσεις; 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή