Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ισορροπία δια της αδικίας...

| Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
Ξέρουμε πως δουλεύει το πράγμα: Όποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί τον άλλον... το κάνει και αυτό διδάσκεται πολλαχώς και προωθείται ως συνεκτικός κανόνας. Η ιδέα πίσω από τη διαδικασία και τους αναπόφευκτους αυτοματισμούς της, τακτοποιεί βολικά τους πάντες στην πλευρά της διαφθοράς: σε υπερχρεώνω γιατί και εσύ στο δικό σου μαγαζί με υπερχρεώνεις. Κι αν δεν έχεις μαγαζί, αν είχες θα με υπερχρέωνες... Σε κοροϊδεύω και σε αδικώ γιατί και εσύ το ίδιο κάνεις κι αν δεν το κάνεις, είναι επειδή είσαι ένας δειλός και δεν μπορείς και όχι γιατί έχεις συνειδητοποιήσει πέντε πράματα παραπάνω και δεν θέλεις.
 
Όσον αφορά τους ''ισχυρούς''... ε, αυτοί κοροϊδεύουν, αδικούν κι εκμεταλλεύονται τους πάντες γι' αυτό και τους αποκαλούμε ''ισχυρούς''. Πρόκειται για ένα παιχνίδι φάπας. Όσοι συμμετέχουν προσπαθούν να ρίχνουν περισσότερες από όσες τρώνε. Οι ''μεγάλοι'' φαπώνουν όλους τους υπόλοιπους και η προστασία τους είναι το ίδιο το σύστημα, τους κανόνες του οποίου, άχρι τούδε, αυτοί φτιάχνουν. Το συστηματάκι καταλήγει πάντα στην αιματοβαμμένη ακραιότητα διότι δεν επιδιώκει, εξ' αρχής, να εξέρχεται από τη μήτρα της δικαιοσύνης. Οι βασικοί λόγοι είναι απλοί και δεν υπάρχει κάποιο ''μυστήριο''.

Ο ένας βασικός λόγος είναι φιλοσοφικός και ο άλλος πρακτικός: Αν όλοι διαφθαρούν και γίνουν άπληστοι και αδίστακτοι, δηλαδή συνένοχοι, πώς να νιώσουν την πνευματική [πρωτίστως] ανάγκη να το καταργήσουν; Αφού θα γνωρίζουν καταβάθος πως το αδικόν σύστημα είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Έπειτα, η αναπόδραστη ακρότητα του συστήματος δημιουργεί κυκλικά την ανάγκη ενός γιγαντωμένου αστυνομικού κράτους το οποίο, εκτός του ότι αναλαμβάνει να επιτηρεί τους φτωχούς και να προλαβαίνει με διάφορους τρόπους τις αντιδράσεις τους, ή να τις διαχειρίζεται, διασφαλίζει επιπλέον και την ποικιλόμορφη προστασία των δημιουργών του συστήματος.

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ' τις κουτοπονηριές των γραφικών πλουσίων και των πεζών, χυδαίων, ηλίθιων, αδιέξοδων και αποσαθρωτικών ιδεών και κινήτρων τους.

Έφτιαξαν ένα παιχνίδι στο οποίο νικάνε οι χειρότεροι. Και νικάνε...

πηγή: Ramnousia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή