Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

O Αντώνης, ο Γιάννης και η χαρά της υποκρισίας

| Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013
Η κυβέρνηση Σαμαρά πρόσφατα τίμησε τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο, επειδή κατάφερε να προαχθεί στο NBA. Σκηνοθετήθηκε λοιπόν μια επίσκεψη, καλύφθηκε από το σύνολο του Τύπου και χωρίς πολλά πολλά, αυτή η φάση κέρδισε τη συμπάθεια κάποιων λοβοτομημένων τηλεθεατών, ενώ για κάποιους άλλους υπήρξε μια προσβολή, γιατί όπως και με τη σημαία στις παρελάσεις, "αυτός δεν είναι Έλληνας".

Σαφώς και ο μπασκετμπολίστας δεν είναι φυλετικά Έλληνας. Όμως μπορεί να λάβει κανονικότατα την ελληνική υπηκοότητα (το έχει κάνει ήδη νομίζω) και στην εποχή που ζούμε, η νομική υπόσταση της ιθαγένειας κάνει κάποιον υπήκοο του ελληνικού κράτους, επομένως τον κατατάσσει με βάση την αστική αντίληψη ως Έλληνα μεταξύ Ελλήνων. Τέτοιοι "Έλληνες" υπήρξαν εκατομμύρια στο πέρασμα των αιώνων, έτσι που σήμερα να είναι οι απόγονοί τους αποδεκτοί από όλους, ως "Έλληνες με περικεφαλαία". Αυτό το οποίο πάντως καταντά πραγματικά εκνευριστικό είναι η αγοραία αστική δήθεν πατριωτική αντίληψη και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας από τον Σαμαρά, ο οποίος βραβεύει κάποιον επειδή άκουσον άκουσον, θα παίξει στο ΝΒΑ. Μιλάμε για κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα του σήμερα. Όπως άλλωστε κάποτε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro... Οι νεοελληνικές κυβερνήσεις πάντα προωθούσαν τον άρτο και τα θεάματα, ειδικά σε κρίσιμες για την Πατρίδα στιγμές, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν και να δώσουν κάποια δήθεν νότα χαράς, κερδίζοντας χρόνο για τις υπόλοιπες προδοσίες τους. Θα τους δείτε να συγχαίρουν "αθλητές" που συμμετέχουν στην ντροπή που λέγεται επαγγελματικός αθλητισμός και προβάλλει λανθασμένα πρότυπα, τραγουδιάρηδες και λογής τύπους που δεν αξίζουν υπό κανονικές συνθήκες ούτε μονόστηλο σε τοπική εφημερίδα. Όμως, ο σαμαρικού τύπου πατριωτισμός επιβάλλει τέτοιου είδους συγχαρίκια, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δείξει ότι κάτι κινείται στην Ελλάδα. Ένας μπασκετμπολίστας έκανε την Ελλάδα περήφανη. Κι ένιωσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Αργύρης Στρατής

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή