Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Δεν πείθομαι κύριοι...

| Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013
…Ό,τι πρέπει, να μοιράσουμε τις ευθύνες για την κατάντια του τόπου. Όπου τόπος, εννοώ όλο αυτό το γεωγραφικό σύμπλεγμα που λέγεται Ελλάς και το περιεχόμενό του. Τους ανθρώπους και την κοινωνία που απαρτίζουν. Δεν θα πάρω κανένα μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάρρευση. Πρωτίστως, δεν θα το πάρω με το πρόσχημα ό,τι πολλοί άλλοι το έπραξαν. Το γεγονός ό,τι μερικά γαϊδούρια που τρέφονται από τους τηλεοπτικούς αχυρώνες αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα, την πραγματικότητα του νεοφιλελευθερισμού, τις αναλύσεις Σαμαρά, τις «υπερπροσπάθειες» του Κουβέλη και την εθνική ενότητα του παχύδερμου Βενιζέλου, δεν με υποχρεώνει να τους ακολουθήσω.

Άλλωστε δεν τους ακολούθησα και στην κάλπη αλλά τούτο είναι άλλο δακρύβρεχτο κεφάλαιο της πολιτικής ζωής.

Βλέπω και μία political correct αριστερά να γελά σα μαλακισμένο. Σαν κωλόπαιδο που βλέπει ό,τι θα την βγάλει λάδι ό,τι κι αν συμβεί. Νομίζουν κι αυτοί ότι έχουν λαϊκό μέρισμα και κοιτάζουν τις γυαλάδες στις καρέκλες των ψηλών εδράνων. Όσο δεν πείθομαι όμως από την εθνοκτόνα, προδοτική δεξιά των καπιταλιστών και την μεγάλη σύμπραξη με τους σοσιαλιστές του κώλου και τους αριστερούς κλόουν της «δημάρ», άλλο τόσο δεν πείθομαι από τους μαρξιστές, εφήμερους σοσιαλιστές και μοδάτους αντιφασίστες που αρθρώνουν πολιτικό λόγο μέσα από ποικίλα «αντί». «Έτσι αυτοί, αντί εμείς»! Ένα πολιτικό πρόγραμμα που δεν διαμορφώνεται a priori αλλά πάντα με εθνικό κομπλεξισμό και έναν σιχαμένο υπερασπιστικό λόγο που κάνει ακόμη και τον υπερασπιζόμενο να ξερνά. Με τις δε αντιφασιστικές μπούρδες, βγαλμένες από τα βάθη δεκαετιών, εκτόξευσαν την Χρυσή Αυγή σε διψήφια ποσοστά και συνεχίζουν σταθερά.

Λες και δεν ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια εκεί μέσα. Σαράντα χρόνια τους ψηφίζει ο λαός στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Και κάθε φορά αλλάζουνε και αλλάζουνε και αλλάζουνε και αλλάζουνε. Και πάλι τους ψηφίζει η αφελής μπουρζουαζία και τους δυναμώνει. Και τους γιγαντώνει πολιτικά για να έχουν κάθε δικαίωμα να μοιράσουν τις ευθύνες ισόποσα. Και να φταίει εξίσου το κεφάλαιο με τον λαό. Ο εργάτης με τον βιομήχανο και ο μικροαστός με τον πολιτικό.

Σχεδόν όλοι βολεύονται τελικά στην Ελλάδα του σήμερα. Ας δούμε την αλήθεια. Ο μικρομεσαίος με τον τσεκουρωμένο μισθό, μικρότερο σπίτι και τα μισά αμάξια στην οικογένεια. Ο συνταξιούχος με την θλιβερή σύνταξη, λιγότερα χάπια για την υγειά του και περικοπές στα εγγόνια. Ο άνεργος με το ταμείο του, λιγότερους πρωινούς καφέδες, φθηνότερο αλκοόλ και τσιγάρα. Οι κεφαλαιοκράτες βολεύονται κι αυτοί σαν τους υπόλοιπους. Περισσότερα κέρδη, λιγότερη γκρίνια και το μακρύ χέρι του καπιταλισμού φτάνει πλέον βαθιά στις κυβερνήσεις.

Ξαναδιαβάζω το κείμενο. «Δε γαμιέται», σκέφτομαι. «Έτσι θα είναι». Ευτυχώς όμως υπάρχουν καθρέφτες διάσπαρτοι κι αλλάζω γνώμη. Όποτε περνώ μπροστά από κάποιον, κοιτάζω και μουρμουράω «δεν πείθομαι ρε μαλάκες»…

Μαύρο Μελάνι
πηγή: Terra Incognita

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή