Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

To 1984 είναι εδώ...

| Κυριακή 30 Ιουνίου 2013
Υπάκουσε τον αφέντη σου. Δεν είσαι ελεύθερος. Τα πάντα για σένα είναι καταγεγραμμένα. Είσαι στις λίστες της αστυνομίας, των υπηρεσιών καταναλωτών, των τραπεζών. Είσαι στις καταστάσεις των υπουργείων και της εφορίας, έχεις αριθμό ασφάλισης, κωδικό κάρτας, password, κάρτα καταναλωτή, εκπτωτική κάρτα visa, κάνεις ασφαλείς αγορές στο ίντερνετ. Είσαι καταναλωτής και προς ανάλωση, είσαι δηλαδή ένα προϊόν που τρέφεται με προϊόντα. Κομμάτι του κύκλου και του οργανογράμματος. Ένα μέρος ενός μέρους στατιστικών που χωρούν σε τόμους ολόκληρους, δηλαδή τίποτα. Το 1984 δεν πέρασε, είναι εδώ. Το 1984 δεν κρατάει 365 ημέρες, ή 366 για όσους παρατηρούν ότι είναι δίσεκτο. Το 1984 κρατάει όσο κρατάει μια αυτοκρατορία, έτη-δεκαετίες-αιώνες. Το 1984 είναι εδώ. Ο άνθρωπος πρώτα ζήτησε τροφή, και βρήκε. Μετά ζήτησε στέγη, και βρήκε. Μετά ζήτησε ελευθερία, κι ακόμα ζητάει. Κάποιοι συμβιβάστηκαν, οι περισσότεροι, όχι όμως όλοι. Δεν υπάρχουν «μπράβο!» για εκείνους που καταλαβαίνουν αυτά που οι άλλοι κρύβουν, για εκείνους που καταγγέλλουν την εξουσία και το ακμάζον 1984. Τα «μπράβο!» ανήκουν σε εκείνους που έχουν αφεντικά και τους τα λένε, αυτούς που έχουν ηγεμόνες, και τηλεφωνήτριες που τους πληροφορούν ότι είναι καλοί πελάτες κι έχουν bonus. Εμείς απλά ευχαριστούμε, εκείνους που μας θυμίζουν, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντιστέκονται.

* πρωτοδημοσιεύτηκε στη σελίδα "The X Nation"

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή