Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Δικαιώματα ζώων: λίγες λέξεις με πολύ νόημα

| Κυριακή 30 Ιουνίου 2013
"Γύρισα σπίτι μου και ξεκίνησα να διαβάζω για τα Δικαιώματα των Ζώων. Έγινα vegan και άρχισα να συμμετέχω ενεργά σε μια τοπική συλλογικότητα. Για χρόνια συζητούσα με ανθρώπους. Δούλεψα σε καταφύγια ζώων και έσωζα ζώα όποτε μπορούσα. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ό,τι έχω κάνει ή θα κάνω για λογαριασμό της Μητέρας Γης και των ζώων της είναι αρκετά. Οι μηχανές που κατασκεύασα το 1996 εξακολουθούν να δολοφονούν, ακόμα και τώρα που γράφω. Αισθάνομαι ένοχος και ντρέπομαι γι’ αυτό."

Μαρτυρία εργαζόμενου σε σφαγείο

"Έχουμε σκλαβώσει τα υπόλοιπα ζωντανά δημιουργήματα και συμπεριφερόμαστε στους μακρινούς μας συγγενεις τόσο άσχημα, που αναμφίβολα, αν μπορούσαν να δημιουργήσουν δική τους θρησκεία, θα έβαζαν τον άνθρωπο στο ρόλο του διαβόλου."

Ουίλιαμ Ραλφ Ίνγκε

"Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση οτι η χρήση πειραματόζωων γίνεται αυστηρά για ιατρικούς λόγους. Έτσι, θεωρούν οτι η χρήση πειραματόζωων είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξαιρετικά θανατηφόρες ασθένειες, όπως το AIDS, ο καρκίνος και άλλες.. Επίσης θεωρούν οτι αυτές οι έρευνες διεξάγονται για το καλό της ανθρωπότητας και την πρόοδο της επιστήμης από αφοσιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι δεν υπακούουν σε καμιά εξωτερική πίεση, παρά μόνο στην ανάγκη να παρασκευαστούν νέα φάρμακα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν καλοφτιαγμένο μύθο που παραπλανεί τους πολίτες αναφορικά με το πραγματικό αντικείμενο όσο και με τους στόχους της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα γίνονται πειράματα, όχι μόνο στον τομέα της ιατρικής, αλλά επίσης στην ψυχολογία και την βιολογία, την πολεμική βιομηχανία, και βεβαίως πειράματα λαμβάνουν χώρα για τις δοκιμές νέων προϊόντων. Αυτό σημαίνει οτι, σε ορισμένες χώρες, ζώα υποχρεώνονται να καταπίνουν ποσότητες τοξικών προϊόντων, όπως χλωρίνες, γυαλιστικά, υγρά φρένων και πολλά άλλα για να επιβεβαιωθεί το αυτονόητο: η τοξικότητά τους για τον άνθρωπο."

Σταύρος Καραγεωργάκης

"Πώς μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε; Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θύματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι’ αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…!"

Πλούταρχος

"Όσο ο άνθρωπος θα είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας κατώτερων όντων, δε θα γνωρίσει ποτέ υγεία ή ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι θα κατασφάζουν ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι αυτός που σπέρνει τον σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."

Πυθαγόρας

"Τα ζώα νιώθουν και αντιλαμβάνονται την αγάπη, το μίσος, τον πόνο, τον φόβο, την αγωνία, την χαρά. Αυτό δεν αλλάζει, με το να ισχυρίζεσαι ότι δεν ισχύει. Απλά βολεύει στο να διατηρείς σε λήθαργο την συνείδησή σου."

Στεφανία Μωραϊτη

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή