Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Στον κόσμο της ...αντιγραφής

| Σάββατο 11 Μαΐου 2013
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από Σύντροφο και συνεργάτη του περιοδικού μας ότι στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "Χρυσή Αυγή" υπάρχει δημοσιευμένο άρθρο κάποιου Α.Κ., με τίτλο " στον κόσμο των Ιδεών: η υποδούλωση των Λαών στη βία του Καπιταλισμού" (σελ. 14), ένα άρθρο το οποίο αποτελεί αυτούσια κόπια του πρώτου μέρους του Εθνικοαναρχικού Μανιφέστου του Troy Southgate, μεταφρασμένου στην ελληνική γλώσσα και δημοσιευμένου στο πρώτο τεύχος του περιοδικού μας (προφανώς έγινε download την περασμένη εβδομάδα, όταν και το διαθέσαμε ηλεκτρονικά).

Ο αρθρογράφος προσπαθεί, αλλάζοντας κάποιες λέξεις, ακόμα και παρερμηνεύοντας νοήματα, να οικειοποιηθεί σκέψεις και την καταγραφή αυτών και είναι αλήθεια ότι εμείς μπορεί να αναφέρουμε στο κάτω μέρος της σελίδας μας (το ίδιο ισχύει και για το περιοδικό μας) ότι "επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή", όμως στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ούτε καν αναδημοσιεύση, αλλά μια προσπάθεια συνειδητής κλοπής και τίποτε λιγότερο, που εκθέτει τον ίδιο και την εφημερίδα του.

Είναι γνωστό ότι ο Troy Southgate, ως ένας από τους κύριους θεωρητικούς του Εθνικοαναρχικού ρεύματος, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ένα ακροδεξιό πολιτικό κόμμα που μάλιστα πρόσφατα στήριξε τη "βία του Καπιταλισμού", στη γνωστή ιστορία με τις Σκουριές Χαλκιδικής και τη συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός".

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: "η Χρυσή Αυγή θα παρουσιάσει στη συνέχεια των δημοσιευμάτων μας τις αρχές της στο κοινωνικο-οικονομικό πεδίο και σας καλεί στον αγώνα τον καλό [...]". Το σχόλιό μου: ελπίζω να μη χρειαστεί η συνέχεια των δημοσιευμάτων να περιλαμβάνει και το υπόλοιπο Εθνικοαναρχικό Μανιφέστο παραλλαγμένο.

Για του λόγου το αληθές, συγκρίνετέ τα...

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή