Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ευρώπη (made in China)

| Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
Η πρώτη μορφή εξουσίας ήταν πατριαρχική. Μετά έγινε και πολεμική. Έπειτα έγινε και θρησκευτική, αργότερα ιδεολογική και στην πορεία πολιτική. Ύστερα ήρθε η εξουσία των media και της προπαγάνδας. Σήμερα, η μορφή εξουσίας που παίρνει τα ηνία ακόμα και από κάθε λογής τεχνολογική εξάρτηση, είναι η εμπορική / οικονομική. Ο κόσμος μας έχει πάψει να δημιουργεί και έχει μπουχτίσει. Η Ευρώπη έχει καταντήσει ένα απέραντο γραφείο υπαλλήλων. Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα ...κι έχουμε μπουχτίσει. Δέκα τηλεοράσεις, πέντε κινητά, gadgets για κάθε περιττή περίσταση, ρούχα και προϊόντα σε τιμές ευκαιρίας. Πού είναι οι βιοτεχνίες, οι συνεταιρισμοί και οι οικογενειακές επιχειρήσεις; Πού είναι οι παραγωγοί, τα εργοστάσια, τα ντόπια κρέατα, λαχανικά, υφάσματα; Κάποιοι λένε, «έτσι είναι η παγκοσμιοποίηση, τι να κάνουμε;». Άλλοι λένε «ευκαιρία είναι να τα αγοράζουμε φθηνά». Θυμηθείτε, συνάνθρωποι, ότι η κινεζοποίηση, με την διευρυμένη εμπορική της έννοια, θα είναι εντελώς καταστροφική. Όποιος μπορεί, ας κάνει μια προσπάθεια να είναι αυτός το παράδειγμα της αλλαγής. Ούτε στην άπω ανατολή, αξίζει σε ιστορικούς λαούς να έχουν μετατραπεί σε τεράστιες μυρμηγκοφωλιές αλλά ούτε και σε εμάς, αξίζει να είμαστε ένα τεράστιο στομάχι-υπόνομος.

Αλλάξτε το, όσοι μπορείτε κι όσο μπορείτε. Αυτό είναι επανάσταση.
Και πρέπει να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους.

* πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα The X Nation 

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή