Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας

| Κυριακή 14 Απριλίου 2013
Δανείζομαι ως τίτλο μέρος της δήλωσης του δικηγόρου των δύο συλληφθέντων και πλέον προφυλακιστέων για τα γεγονότα στις Σκουριές. Η όλη υπόθεση και η εξέλιξή της έχει καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες και υπαγορεύεται από την επιδίωξη της καθεστωτικής κυβέρνησης  να ξεμπερδεύει με το φαινόμενο "Ιερισσός", μέσω της τρομοκράτησης όσων δικαιολογημένα αντιδρούν στο διαφαινόμενο έγκλημα περιβαλλοντικής και οικονομικής διάστασης στην περιοχή τους.

Αυτό φάνηκε και από τον τρόπο που οδηγήθηκαν - επρόκειτο κατ' ουσίαν για απαγωγή - οι δύο κάτοικοι στο αστυνομικό μέγαρο αρχικά Πολυγύρου και έπειτα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν. Επισημαίνεται η σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους, με αποκορύφωμα το γεγονός της απολογίας τους μέσα στο αστυνομικό μέγαρο, κάτι που φυσικά είναι εκτός δικονομικής πραγματικότητας.

Συγκεντρώσεις υποστήριξης του Αγώνα των κατοίκων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετές πόλεις της χώρας ενώ έπονται και άλλες τις επόμενες ημέρες. Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλεί η καπηλεία του όλου θέματος από τα συστημικά κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και η ανοχή του κόσμου στην παρουσία βουλευτών και κομματικών παραγόντων σε Ιερισσό και αστυνομική διεύθυνση.

Ας κατανοήσουν πρώτιστα οι κάτοικοι ότι τόσο τα κόμματα που θέλουν την εξόρυξη στην περιοχή τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) όσο και οι φαινομενικά ενάντιοι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και εξωκοινοβουλευτική αριστερά δεν έχουν κανένα δικαίωμα ως διαχειριστές της εξουσίας να εκπροσωπούν κανέναν κάτοικο και καμιά πολιτική στην περιοχή τους. Μονάχα με αυτοοργάνωση και συσπείρωση, χωρίς "πλάτες" και αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ακηδεμόνευτη στάση, στην αντιβάση της μολυσματικής για τον τόπο κομματοκρατίας.

Λευτεριά στους αγωνιστές
Απέναντι στην κρατική καταστολή, υποστήριξη στην πράξη!   

Αντώνης Κ.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή