Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Θιβέτ: η μάχη ενάντια στην κινέζικη καταπίεση συνεχίζεται

| Τρίτη 30 Απριλίου 2013
O Lobsang Dawa αποτελεί το πιο πρόσφατο ζωντανό παράδειγμα ότι ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ελευθερία και αυτονομία στο Θιβέτ συνεχίζεται. Πριν μια εβδομάδα αυτοπυρπολήθηκε σε διαδηλώσεις ενάντια στην κινέζικη καταπίεση στην περιοχή. Την τελευταία πενταετία, περισσότεροι από 130 Θιβετιανοί έχουν δώσει κατ' αυτό τον τρόπο τέλος στη ζωή τους, διεκδικώντας τη διεθνή αναγνώριση του ζητήματος και την παύση της καταστολής των ελευθεριών τους από τους Κινέζους πολιτικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κινέζικες αρχές επιβάλλουν λογοκρίσια και στον Τύπο, αλλά ακόμα και στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να μη γίνονται άμεσα γνωστές τέτοιες ενέργειες και εκθέτουν τη χώρα τους στο εξωτερικό. Αποτελεί όμως γεγονός ότι μετά το 1950 το κομμουνιστικό εκεί καθεστώς καταστρατηγεί κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, επιδιώκοντας να ξεριζωθεί κάθε τι που θυμίζει την θιβετιανή παράδοση στην περιοχή. Πρόκειται ξεκάθαρα περί εισβολής, προσάρτησης και κατοχής, που "διανθίζεται" από βίαιους εποικισμούς, βασανισμούς (ηλεκτροσόκ, κρέμασμα από τα χέρια, δέσιμο με αλυσίδες, στέρηση ύπνου και τροφής, βιασμούς), δολοφονίες, εξορίες και άλλα ωραία πράγματα που συνιστούν ένα νέο "Γκουαντάναμο". Κάθε λαός που υποφέρει και υφίσταται τη βάναυση βία, πρέπει να έχει την υποστήριξή μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση υποστήριξης για ένα Ελεύθερο Θιβέτ, επισκεφτείτε τον επίσημο σύνδεσμό της στο διαδίκτυο: Free Tibet

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή