Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Όποιος δεν αξίζει τίποτα, δεν μπορεί να θέλει τίποτα

| Κυριακή 24 Μαρτίου 2013
Εντάξει, οι καταστάσεις πιέζουν πολύ. Κάποτε με γραφική μοιρολατρία περιγράφαμε όσα ζούσαμε. Τώρα τα γεγονότα δεν χρειάζονται περιγραφή. Η κοινωνική κατάσταση είναι θλιβερή. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Και είναι χιλιάδες φορές ειπωμένο και γραμμένο. Γράφω τώρα για να προσπαθήσουμε και να καταφέρουμε ένα άλμα μπροστά, όλοι μας. Γιατί καμιά φορά η στασιμότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Και αν χρειαζόμαστε χρόνια και δεκαετίες για να εξελιχθούμε, βαδίζοντας νωχελικά, τότε δεν μας φτάνουν ούτε δύο, ούτε τρεις ζωές. Το «τώρα» είναι εδώ και μαζί με αυτό είμαστε και εμείς. Η επανάσταση λένε ξεκινάει πρώτα μέσα μας. Η εσωτερική επανάσταση όμως δεν επιτυγχάνεται μιλώντας με τη συνείδησή μας, ούτε βρίσκοντας διέξοδο σε σύγχρονες καταστάσεις ευμάρειας. Η επανάστασή μας απαιτεί καθημερινές θυσίες, μικρές και μεγάλες. Ο Εθνικισμός μας απαιτεί θυσίες γιατί η θεωρία μόνη της είναι σαν άψυχο κουφάρι. Οι θυσίες αυτές θα μας κάνουν καλύτερα όντα, χρήσιμους στην κοινότητά μας, θα μας προετοιμάσουν και θα μας οδηγήσουν στην πορεία. Από τη θεωρία στην πράξη λοιπόν. Χωρίς οδηγίες και κανονισμούς.

Κάνε πάντα μικρά καθημερινά βήματα. Αυτό θα σε οδηγήσει σε ένα πελώριο ανθρώπινο άλμα.

Ελεύθερα και αυτόνομα λέμε απλά: «Πράξε»! Μίλα ανοιχτά στον περίγυρό σου, δες τους γύρω σου σαν μελλοντικούς συντρόφους και όχι ως εν δυνάμει εχθρούς. Διέδωσε τις ιδέες σου, συζήτησε και υποστήριξέ τις. Κάνε μικρά καθημερινά βήματα. Αναθεώρησε τον τρόπο ζωής σου. Αλήθεια, πόσο καλά αισθάνεσαι που στηρίζεις τις αλυσίδες φάστ φούντ; Μην το κάνεις. Πώς νιώθεις που καταναλώνεις τα προϊόντα των μεγαλύτερων εκπροσώπων του παγκόσμιου συστήματος; Όχι και πολύ καλά, οπότε σταμάτησέ το. Βρες εναλλακτικούς τρόπους να βιώνεις την καθημερινότητα. Βάλε τη δράση στο πρόγραμμά σου. Δράση δεν σημαίνει αποκλειστικά γκαζάκια και βόμβες στους πολιτικούς. Δράση είναι οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στη διάδοση των ιδεών και τον εισοδισμό στη μάζα.

Ακόμη, φρόντισε για τους συντρόφους σου. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Προσπάθησε να δημιουργήσεις κοινόβια με την παρέα σου. Δημιουργήστε μια μικρή κοινότητα και προσπαθήστε να τη συντηρήσετε. Έτσι θα δημιουργηθούν αληθινοί δεσμοί, ατσαλώνονται οι σχέσεις και η αντίσταση γίνεται αποτελεσματικότερη. Προσπάθησε να περιορίσεις τις συναλλαγές σου με το αστικό κράτος. Αρνήσου τις επιβολές φόρων και την εκμετάλλευση της - ήδη κατακρεουργημένης - εργασίας σου. Δεν χρωστάς σε κανέναν και δεν σου χρωστάει κανείς.

Δημήτρης Λ.
δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Μηδέν Τελεία", τεύχος 2

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή