Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η οικονομική ανισότητα καθιστά την πολιτική ανισότητα απατηλή

| Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013
"Η επανάσταση του 1792-1794, γιακωβίνικη, αστική, αποκλειστικά πολιτική, έπρεπε αναγκαστικά να καταλήξει στη νομική υποκρισία και την επίλυση όλων των προβλημάτων και δυσκολιών με το νικηφόρο επιχείρημα της γκιλοτίνας. Όταν για να εξαλείψει κανείς την αντίδραση ικανοποιείται με το να καταπολεμά τις εκδηλώσεις της, χωρίς να αγγίζει τη ρίζα και τις αιτίες που την αναπαράγουν συνεχώς, φτάνει αναγκαστικά στην ανάγκη να σκοτώσει ανθρώπους, να εξοντώνει, νόμιμα ή όχι, πολλούς αντιδραστικούς. Συμβαίνει μοιραία, αφού θα έχει σκοτώσει πολλούς, οι επαναστάτες να φτάσουν στη θλιβερή διαπίστωση ότι δεν κέρδισαν τίποτα, ότι δεν έκαναν ούτε ένα βήμα στην υπόθεσή τους. Αντίθετα, διαπιστώνουν ότι εξυπηρέτησαν και ετοίμασαν με τα ίδια τους τα χέρια τον θρίαμβο της αντίδρασης. Κι αυτό για δύλο λόγους: ο πρώτος είναι ότι, αφού διατηρούνται τα αίτια της αντίδρασης, αυτή αναπαράγεται και πολλαπλασιάζεται υπό νέες μορφές’ ο δεύτερος είναι ότι οι φόνοι και οι σφαγές προκαλούν αηδία σε ό,τι ανθρώπινο διαθέτουν οι άνθρωποι και σύντομαι τη μεταστροφή του λαϊκού αισθήματος υπέρ των θυμάτων.

Ό, τι κι αν λέγεται, η επανάσταση του 1973 δεν υπήρξε ούτε σοσιαλιστική ούτε υλιστική ή, για να χρησιμοποιήσω τη μεγαλόστομη έκφραση του κ. Γαμβέτα, δεν ήταν καθόλου ποζιτιβιστική. Υπήρξε ουσιαστικά αστική, γιακωβινική, μεταφυσική, πολιτική και ιδεαλιστική. Γενναία και ευρύτατη στις επιδιώξεις της, θέλησε κάτι το αδύνατο: την εγκαθίδρυση μιας ιδανικής ισότητας στους ίδιους τους κόλπους μιας υλικής ανισότητας. Ενώ διατηρεί  σαν ιερές βάσεις όλες τις συνθήκες οικονομικής ανισότητας, πίστεψε ότι θα μπορούσε να ενώσει και να τυλίξει τους ανθρώπους σε ένα απέραντο αίσθημα αδελφικής, ανθρώπινης, πνευματικής, ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής ισότητας. Ήταν το όνειρό της, η θρησκεία της, όπως εκδηλωνόταν στον ενθουσιασμό και στις εντυπωσιακές ηρωικές πράξεις των καλύτερων και μεγαλύτερων εκπροσώπων της. Αλλα η πραγματοποίηση ήταν αδύνατη, γιατί ήταν αντίθετη προς όλους τους φυσικούς και κοινωνικούς νόμους."

Αλήθεια μπορεί να υπάρξει πολιτική ισότητα ανάμεσα σε μέλη όπου το οικονομικό υπόβαθρό τους ειναι διαφορετικό; Και για να μιλήσουμε με τα σημερινά δεδομένα ας ρίξουμε μια ματιά στο χάσμα που δημιουργείται πλέον, ως απόρροια του Καπιταλισμού, ανάμεσα σε προνομιούχους και μη. Έχετε παρατηρήσει αν  τα  χαμηλά κοινωνικά στρώματα επωφελούνται απο τις πολιτικές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια την στιγμή που σε αυτές τις πολιτικές αποφάσεις λαμβάνουν μέρος άνθρωποι της πλουτοκρατίας; Δίνεται η εντύπωση πως αυτή η οικονομική ανισότητα η οποία θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως ταξική δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον παρά μόνο το υπάρχον καπιταλιστικό καθεστώς. Διχασμός και υλιστικό μίσος σε συνδυασμό με τον απόλυτο πνευματικό εθνικό ξεπεσμό που εχει δημιουργηθεί απο μια φαινομενική αποστροφή προς κάθε τι που υπενθυμίζει την κουλτούρα μας και την ιστορίας μας, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό ωστέ να τεθούν οι βάσεις  για μια πραγματική εθνικοταξική εξέγερση.

Ruskin

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή