Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Καπιταλισμός και κοινοβουλευτική δημοκρατία (μέρος α')

| Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012
Μέσα στο αντισυμβατικό του χαρακτήρα μου με την κατάσταση που επικρατεί τριγύρω και μιας τάσης που διακατέχει το δικό μου Εγώ, έχω αρχίσει να περιεργάζομαι ιδέες και να συνθέτω, τα σύμφωνα με την σημερινή λογική, αντίθετα.. Kαι για να είμαι πιο σαφής, αυτά  που ο σύγχρονος κόσμος θεωρεί "άκρα". Θα μου πείτε βέβαια πως "ακραίες" για εσάς πολιτικές απόψεις δεν συνάδουν με το σημερινό πολιτσμό. Θα σας απαντήσω πως αν περιμένετε να διαβάσετε ενα πολιτικώς ορθό κείμενο ή ενα καθώς πρέπει ιδεολογικό κείμενο τότε βρίσκεστε σε λάθος ιστοσελίδα. Θέλω λοιπόν σήμερα να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις ενος γνωστού θεωρητικού και επαναστάτη. Ενός ανήσυχου πνεύματος με μεγάλα δείγματα πατριωτισμού  που εκτός απο το χαρτί και το μελάνι ήξερε να επεξεργάζεται τις ιδέες του στον πραγματικό κόσμο της αντίστασης, συμμετέχοντας ακόμα και σε μάχες και επαναστάσεις.

Καπιταλισμός και κοινοβουλευτική δημοκρατία
του Μιχαήλ Μπακούνιν

Η σύγχρονη καπιταλιστική παραγωγή και η κερδοσκοπία των τραπεζών απαιτούν για την ολοκληρωτική ανάπτυξή τους ένα ευρύ συγκεντρωτικό Κράτος, το μόνο ικανό να υποβάλλει εκατομμύρια εργαζομένων στην εκμετάλλευσή τους. Η ομοσπονδιακή οργάνωση απο κάτω προς τα πάνω των εργατικών ενώσεων, των ομάδων, των αστικών ή αγροτικών κοινοτήτων και τελικά των μεγάλων περιοχών και των λαών, μόνη προϋπόθεση μιας αληθινής και όχι απατηλής ελευθερίας, είναι τόσο αντίθετη στην καπιταλιστική παραγωγή όσο οποιαδήποτε οικονομική αυτονομία. Αλλά η καπιταλιστική παραγωγή και η κερδοσκοπία των τραπεζών συμβαδίζουν πολύ καλά με αυτό που ονομάζουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Γιατί αυτή είναι η πιο σύγχρονη μορφή Κράτους, η οποία βασίζεται στην υποτιθέμενη εξουσία της λαϊκής βούλησης που ισχυρίζεται ότι τον αντιπροσωπεύει, ενώ στην πραγματικότητα τον κυβερνά αντιπροσωπευτικά και τον εκμεταλλεύεται αναγκαστικά.

Το σύγχρονο Κράτος στην ουσία του και στους σκοπούς του είναι αναγκαστικά στρατιωτικό, και ένα στρατιωτικό Κράτος τείνει, σύμφωνα με τη λογική του, να γίνει κατακτητικό. Αν δεν κατακτήσει θα κατακτηθεί, και αυτό ειναι αλήθεια για τον απλό λόγο ότι όπου υπάρχει δύναμη πρέπει με κάποιον τρόπο να εκδηλώνεται. Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι το σύγχρονο Κράτος πρέπει αναγκαστικά να είναι μεγάλο και ισχυρό. Μόνο με αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση μπορεί να διατηρηθεί.

Και όπως η καταπιταλιστική παραγωγή και κερδοσκοπία των τραπεζών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα καταβροχθίζουν αυτήν την παραγωγή, πρέπει, υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, να επεκτείνονται ακατάπαυστα σε βάρος των μικρών εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων που απορροφώνται και πρέπει να γίνουν παγκόσμιες και μονοπωλιακές επιχειρήσεις επεκτεινόμενες σ’ολόκληρο τον κόσμο, έτσι κι αυτό το σύγχρονο αναγκαστικά στρατιωτικό Κράτος εμπνέεται από την ακαταμάχητη τάση να γίνει παγκόσμιο. Αλλά παγκόσμιο Κράτος – που βέβαια δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ -  δεν μπορεί να υπάρχει παρά μόνο ένα, γιατί η συνύπαρξη δύο Κρατών αυτού του είδους είναι απολύτως αδύνατη.

Η ηγεμονία είναι μόνο μια ταπεινή εκδήλωση, πιθανή υπό ορισμένες συνθήκες αυτής της απίθανης τάσης που ενυπάρχει σε κάθε Κράτος. Και πρώτη προυπόθεση αυτής της ηγεμονίας είναι η σχετική αδυναμία και υποταγή των γειτονικών κρατών.

Ruskin

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή