Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Εργάτη, Εργαζόμενε, Φοιτητή, Συνταξιούχε, Άνεργε...

| Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012
Αυτή τη στιγμή στο κοινοβούλιο κατεργάζονται την ψήφιση των πιο επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν αποφασισθεί έως σήμερα. Στα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές, από ότι ελάχιστο είχε απομείνει και το οποίο προκλητικά ακόμη αποκαλούν μισθό ή σύνταξη. Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι ένα θλιβερό χρηματικό εισόδημα για να μπορούμε να εξασφαλίζουμε τον ύπνο και την τροφή μας ώστε να συνεχίζουμε να παράγουμε τον πλούτο των λίγων.

Τόσα χρόνια προπαγάνδιζαν από όλα τα μέσα του συστήματος αδιάκοπα την ενοχή μας για όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα και που οι υπαίτιοι γνώριζαν πολύ καλά ότι θα συμβεί. Το ίδιο το σύστημα που στηρίχτηκε τόσα χρόνια στην διαφθορά, στις μίζες και τις «μπίζνες» κάτω από το τραπέζι, στον έλεγχο της δικαιοσύνης, στην ισοπέδωση των κοινωνικών παροχών και στην εσκεμμένη εξαθλίωση του λαού, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Η συσσώρευση πλούτου στα χέρια των λίγων πήρε τέτοιες διαστάσεις ώστε το έλλειμμα για το οποίο γίνεται τόσος λόγος στις ημέρες μας να είναι μία απλή υποδιαίρεση του εγχώριου ιδιωτικού πλούτου. Αυτό σημαίνει ότι οι λίγοι θησαύρισαν στις πλάτες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια και τώρα έρχονται να ζητήσουν ευθύνες από εσένα!

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει παραπέρα αυτό το άδικο, αντιλαϊκό σύστημα είναι αυτός τον οποίον εφαρμόζουν οι κρατούντες στις ημέρες μας. Δηλαδή, να νιώσει ο λαός ένοχος ώστε στην συνέχεια να αποδεχτεί την μείωση του μισθού του, την απώλεια της σύνταξης, την ξευτίλα της ασθένειας και με σκυμμένο κεφάλι να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα αφεντικά για ένα κομμάτι ψωμί.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο πλούτος αυτός έχει παραχθεί από τον λαό και κατά συνέπεια ανήκει σε αυτόν. Οι κεφαλαιοκράτες, κατά πλειοψηφία «κολλητοί» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του τόπου και του τραπεζικού κατεστημένου εξασφάλισαν τεράστια δάνεια και με τους σύγχρονους εργάτες, εργαζόμενους –σκλάβους θησαύρισαν τόσο πολύ που τα χρηματικά μεγέθη ξεπερνούν οποιαδήποτε σκέψη μας. Την ίδια περίοδο ο λαός δανείστηκε (με δόλο από τις τράπεζες) για να απολαύσει τα αυτονόητα προνόμια της τεχνολογίας και της φύσης, με αποτέλεσμα όταν ξέσπασε η «κρίση» να βρίσκει υποθηκευμένη την ίδια του τη ζωή στους αχόρταγους τοκογλύφους.

Οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι προδότες βουλευτές, οι οποίοι στο όνομα της λαϊκής εντολής που πηγάζει από το εκλογικό πανηγύρι, ενεργούν απροκάλυπτα υπέρ των ευρωπαϊκών εκείνων δυνάμεων που σχετίζονται άμεσα με την παγκόσμια πλουτοκρατία. Στην πραγματικότητα εκτελούν εντολές και αυτό είναι σαφές καθώς οι αποφάσεις τους ουδεμία σχέση έχουν με την ευημερία των πολιτών. Τα οικονομικά μέτρα είναι η τελευταία πράξη της ισοπέδωσης του απλού λαού και της εξύψωσης του καπιταλιστικού μοντέλου.

Όσοι σκέφτονται ότι μία «βόλτα» -διαμαρτυρία στους δρόμους της πρωτεύουσας δεν προσφέρει τίποτα ίσως και να έχουν δίκιο. Ο σκοπός όμως είναι η γενική απεργία και η ανοιχτή διαμαρτυρία που ίσως μία ημέρα εξελιχθεί σε λαϊκή εξέγερση. Διότι εκεί βρίσκεται η πραγματική μας δύναμη. Ούτε στις εκλογές, ούτε στους αντιπροσώπους που προκύπτουν από αυτές. Η γενική απεργία παραλύει το χρηματικό σύστημα, την παραγωγή πλούτου (που καταλήγει στους καπιταλιστές) και προκαλεί άμεσα τριγμούς στο εύθραυστο έκτρωμά τους. Στην Αργεντινή που αντιμετώπισε την ίδια κατάσταση οι πολίτες προχώρησαν σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που κράτησαν περισσότερο από 30 ημέρες(!) με αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος.

Λαέ, μην τους ακούς! Λένε ψέματα. Λένε ψέματα για την αναγκαιότητα των μέτρων, ψέματα για το ευρώ , το οποίο εκθειάζουν σε κάθε ευκαιρία, ψέματα για τους θλιβερούς μισθούς και συντάξεις που απειλούνται… Ούτε ένα ευρώ από την περιβόητη δόση δεν καταλήγει στον λαό παρά μόνο στους τραπεζίτες με σκοπό τον περαιτέρω υπέρ- πλουτισμό τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΜΕ
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΟΣΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΔΙΚΤΥΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ: eksegersis.wordpress.com

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή