Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Προσεγγίζοντας τον Εθνικοαναρχισμό (μέρος α')

| Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απόδοση αντίστοιχου που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 για να αναπτύξει τις βασικές αρχές του Εθνικοαναρχισμού. Για την καλύτερη ανάγνωσή του, θα το χωρίσουμε σε τρία διακριτά μεταξύ τους μέρη. Η απόδοση είναι του συντρόφου Αργύρη Στρατή.

"Χρησιμοποιούμε τον όρο "Εθνικοαναρχισμός", διότι αυτό τον όρο εισήγαγε στη θεωρία μας ο Troy Southgate, που ήταν το κλειδί για την ανάπτυξη αυτών των ιδεών στη σύγχρονη μορφή τους. Πάντως αναγνωρίζουμε το ότι είναι πραγματικά ανώφελο να περιοριζόμαστε σε ταμπέλες, γι' αυτό και δεν ενοχλούμαστε με όρους όπως "Φυλετικός αναρχισμός" ή "Παραδοσιακός αναρχισμός". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε Εθνικοαναρχικοί απέναντι στο Κράτος και τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Προερχόμαστε από διαφορετικά στρώματα, απασχολούμενοι σε διάφορα επαγγέλματα. Αρκετοί έχουν το σύνηθες εργατικό ταξικά υπόβαθρο, κάποιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ άλλοι είναι καλλιτέχνες, μουσικοί κλπ. Πολλοί εξ' αυτών πολιτικά προέρχονται από τη Δεξιά, αλλά και από την Αριστερά, απορρίπτοντας τα δόγματα και τα κινήματα με τα οποία είχαν εμπλακεί στο παρελθόν. Οι Εθνικοαναρχικοί αναγνωρίζουμε την έλλειψη της επιθυμίας από τη Δεξιά για εναλλακτική πολιτική στα κοινωνικά ζητήματα της Πατρίδας μας ή του κόσμου. Επιπλέον, έχουμε κουραστεί από φθαρμένα δόγματα και από ομάδες που στο παρελθόν φάνηκαν απελπιστικά ανίκανες να διαχειριστούν καταστάσεις που να κάνουν τη διαφορά στο σημερινό κόσμο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πραγματική κοινωνική εναλλακτική λύση απέναντι στην ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, πέρα από την κηδεμονία των κομμουνιστικών πολιτικών κινημάτων.

Πού στοχεύει όμως ο Εθνικοαναρχισμός; Στο σχηματισμό μιας κοινωνίας αταξικής; Ή στη σύγκρουση και αποβολή του υπάρχοντος κρατικού μοντέλου και στη δημιουργία ενός οργανικού άλλου "από τα κάτω"; Βασισμένου μάλιστα στο συμφέρον της κοινότητας και όχι δεμένου γύρω από αυτό του κεφαλαίου ή στο έλεος των αντικοινοτικών ιδεολογημάτων όπως ο πολυπολιτισμός και η μονομορφοποίηση;

Υποστηρίζουμε ότι μια κοινωνία μπορεί να αναπτύσσεται σε μια εθνοτική και πολιτισμική βάση, με μικρή ή καθόλου κυβέρνηση. Οι κοινότητες έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με θρησκευτικό ή γενετίσιο προσανατολισμό, με μοναδικό όριο τη φαντασία και τη θέληση του κάθε συμμετέχοντα. Τονίζουμε τη σημασία των αυτόνομων τοπικών κοινοτήτων και αντιστεκόμαστε στην παγκοσμιοποίηση, σε όλες τις μορφές της.

Είμαστε εκ των προτέρων ειλικρινείς σχετικά με τις πεποιθήσεις μας, με έναν τρόπο που είναι ανησυχητικός για τους επικριτές μας, διότι πολύ απλά δεν αραδιάζουμε ανοησίες στους ανθρώπους, λέγοντάς τους πώς θα πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους ή να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα του σήμερα. Η Εθνική Αναρχία είναι ουσιαστικά μια μέθοδος λειτουργίας, μια στρατηγική και τακτική, ώστε να να υπερκεράσει τον παγκόσμιο καπιταλισμό με λύσεις στην περιφέρεια και να εξουδετερώσει εκείνους που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας, αντικαθιστώντας τα με μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία των καταναλωτών.

Υποστηρίζουμε μια αταξική κοινωνία. Όχι όμως μια κοινωνία που θέλουμε να επιβάλλουμε στους υπόλοιπους, αλλά ένα σύνολο οργανικών κοινοτήτων που θα έχουν μια εντελώς αναρχική φύση. Ιδανικά αυτό μας διαφοροποιεί από την επικρατούσα αναρχική θεώρηση στο γεγονός ότι μιλούμε για μονοεθνικές - ομοιογενείς κοινότητες, στις οποίες μπορούν να συμβιώνουν τα μέλη κάθε κοινότητας, εφ' όσον το επιθυμούν. Όχι για τις ανάγκες του μίσους (της ανωτερότητας), αλλά με την αξιοποίηση του χώρου που επιτρέπει στους πολιτισμούς να συμβιώνουν με αυτούς που θέλουν. Αν κάποιοι άνθρωποι επιθυμούν να ζουν σε άλλα σημεία σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με αυτό.

Ορισμένοι επικριτές του Εθνικοαναρχισμού ισχυρίζονται ότι η ιδεολογία αυτή είναι ανόητη ή οξύμωρη. Δεν έχουμε παρά να τους απαντήσουμε ότι είναι αρκετά βολικό να βλέπουν την Εθνική Αναρχία σαν "Φασισμό" με άλλη ονομασία, όμως είμαστε προκλητικά αντίθετοι με τον κρατισμό, τον συγκεντρωτισμό και τη "γραφειοκρατία" του φασισμού σε όλα τα επίπεδα. Στην πραγματικότητα, το κύριο χαρακτηριστικό μας - με βάση τον πραγματικό εχθρό - είναι ο αναρχισμός και έπειτα η φυλετική σκοπιά. Το δεύτερο συμβαίνει σε επόμενο επίπεδο, όταν κανείς ανακαλύπτει τη φυλετική αυτονομιστική του θέση, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να σταθεί πλάι σε κάποιον άλλο στον αντικαπιταλιστικό, αντιδημοκρατικό, αντιφιλελεύθερο και προ-οικολογικό αγώνα."

(συνεχίζεται...)

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή