Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Στο δρόμο των Αθηνών, στο σύγχρονο πεδίο των Μαχών...

| Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012
Όλα είναι έτοιμα για τον ερχομό της Μέρκελ, μιας επίσκεψης που όπως πληροφορούμαστε θα έχει διάρκεια ...6 ωρών. Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, απαγόρευσε κάθε δημόσια συνάθροιση στο κέντρο της Αθήνας, περιορίζοντας τους συγκεντρωμένους πολίτες στην Ομόνοια και το πεδίο του Άρεως, από φόβο για επεισόδια σε διάφορα "κόκκινα σημεία", όπως τη Γερμανική Πρεσβεία, το Κοινοβούλιο, το Μέγαρο Μαξίμου κλπ. Το Υπουργείο έβγαλε ανακοίνωση, δικαιολογώντας την προκλητική του αυτή απόφαση, "για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και τη διατήρηση της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας". Η Αθήνα θα είναι μια "καγκελοκρατούμενη" πόλη, αφού περιμετρικά του κόκκινου δακτύλιου θα έχουν τοποθετηθεί κάγκελα, ενώ θα υψωθεί και ένας ατσαλένιος φράκτης στη Βασιλίσσης Όλγας, γνώριμος από παλιές κινητοποιήσεις. Ελεύθεροι σκοπευτές θα φρουρούν από απόσταση τη Μέρκελ για όση ώρα θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο της, σε ετοιμότητα μέχρι και βατραχάνθρωποι, εισαγγελείς, ελικόπτερα της αστυνομίας και επί ποδός 7.000 αστυνομικοί, 62 διμοιρίες από την Αθήνα και 10 από την επαρχία. Η δημοκρατία δε γνωρίζει αδιέξοδα...

Οι μάσκες έπεσαν προ πολλού. Η δημοκρατία, αυτό το άθλιο λιμπεραλιστικό πολίτευμα πάνω στο οποίο βρήκαν ελεύθερο πεδίο οι καπιταλιστές και τα εγχώρια τσιράκια τους, έχει την ανάγκη επιβολής απαγορεύσεων συνάθροισης (!) για να λειτουργήσει. Το καθεστώς τρέμει την παρουσία και μόνο ανθρώπων στο δρόμο, για να μην πληγεί το κύρος της γερμανίδας καγκελαρίου και ξεφτιλιστούν ο Σαμαράς και η παρέα του σε όλο τον κόσμο για ακόμα μια φορά. Η κοινοβουλευτικού τύπου δικτατορία που έχει επιβληθεί, δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές φωνές, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να παρουσιάσει την εικόνα μιας "υπάκουης" χώρας, ενός υποτακτικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Ένας από τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου επισκέπτεται την Ελλάδα, και σίγουρα δεν το κάνει γιατί ενδιαφέρεται για εκείνην. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το προδοτικό μνημόνιο, να σφίξει η θηλιά στους εργαζόμενους μέσω της διατήρησης του οικονομικού προγράμματος λιτότητας, να κερδίσει έδαφος η σημερινή συγκυβέρνηση και να βυθιστεί στο κοινωνικό χάος η Πατρίδα μας.

Σε αυτόν τον παραλογισμό, που περιλαμβάνει επιπλέον τη φρούρηση των ντόπιων και ξένων λακέδων από μισθωτούς που πλήττει η κρίση, πρέπει να απαντήσουμε. Όποιος υπηρετεί και προστατεύει το σάπιο σύστημα είναι απέναντί μας. Η θέση μας είναι αναμφίβολα και δίχως γελοίες προφάσεις και στρουθοκαμηλισμούς, εκεί όπου προστάζουν η εξεγερτική μας συνείδηση και διάθεση. Εκεί όπου ενώνονται οι φωνές απλών ανθρώπων και γίνονται οργή. Εκεί όπου χτυπά η καρδιά χιλιάδων αγωνιζόμενων Ελλήνων, χωρίς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Στο δρόμο των Αθηνών, στο σύγχρονο πεδίο των Μαχών.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή