Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Χωρίς επικεφαλής. Γιατί;

| Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012
Η αυτονομία προτάσσει και προωθεί μια εναλλακτική μορφή ιεραρχίας, οριζόντιας μορφής, μακρυά από τις παραδοσιακές αρχηγικές δομές. Αυτού του είδους η οργάνωση έρχεται σε αντιδιαστολή και σύγκρουση με τα μέχρι πρότινος δεδομένα στον ελληνικό πολιτικό χώρο και αρκετές φορές έχουμε γίνει αποδέκτες ερωτήσεων και δυσπιστίας πάνω στο θέμα, ως προς το πώς δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μια μη αρχηγική ομάδα, ένα μη αρχηγικό κίνημα.  

Τι καλύτερο λοιπόν από το να εκθέσουμε και να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους λειτουργούμε κατ' αυτό τον τρόπο. Με την μη ύπαρξη αρχηγών μεταξύ μας καταρχάς και την ενθάρρυνση λήψης πρωτοβουλιών για ακτιβιστική δράση σε ατομικό επίπεδο (χαρακτηριστικό και κύριο σύνθημα "καν' το μόνος σου") ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του κάθε ενός ξεχωριστά, βλέποντας ότι μπορεί να θέσει στόχους και να τους πετύχει, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο όλοι οι σύντροφοι ενεργοποιούνται και δραστηριοποιούνται χωρίς να περιμένουν κάποιου είδους έγκριση ή διαταγή με άμεσο αποτέλεσμα των ακτιβιστικών δράσεων τους μία πιο δυναμική και συνεχόμενη παρουσία.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του τύπου οργάνωσης, είναι το ότι μην έχοντας κάποιον "από πάνω" μπορούμε να ελιχθούμε και να δραστηριοποιηθούμε σε μεγαλύτερο βαθμό, διότι το κράτος και το παρακράτος δεν μπορούν να στοχοποιήσουν ένα συγκεκριμένο άτομο και να του επιρρίψουν με τον σύνηθες τρόπο τους ευφάνταστες κατηγορίες, θέτοντας το εκτός ενεργής ενασχόλησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν όχι μόνιμα. Ιστορικά, πολλά κάθετης ιεραρχίας οργανωμένα σχήματα αδρανοποιήθηκαν με αυτή την μέθοδο, διότι τα μέλη αυτών των σχημάτων είχαν συνηθίσει στο να ενεργούν κατόπιν εντολής από τα ανώτερα κλιμάκια.

Με την οριζόντια ιεραρχία επίσης ενισχύεται η συντροφικότητα μεταξύ των κοινωνών της και όποια παρότρυνση - συμβουλή δίδεται από πιο έμπειρα άτομα σε νεότερα είναι προϊόν αγαθών προθέσεων και όχι μια δεσμευτική εντολή την οποία φοβικά θα υπακούσει ο "καινούριος" με τακτικές στρατιωτικής πειθαρχίας - δουλοπρέπειας. Με δεδομένη την ύπαρξη συντροφικότητας, με ιδεατό τελικό στόχο κατ' εμέ την θεώρηση του συντρόφου κάτι παρόμοιο με αδερφό, δεν υπάρχει πέραν της δυνατότητας και η επιθυμία εξαπάτησης και εκμετάλλευσης. Παντού, όπου υπάρχει ιεραρχία, αν ψάξουμε μπορούμε να ανακαλύψουμε φαινόμενα διαφθοράς και πλουτισμού μέσω της εκμετάλλευσης των αγαθών προθέσεων νέων κυρίως ηλικιακά ατόμων.

Και από ιδεολογικοπολιτικής σκοπιάς να αναλύσουμε το θέμα των αρχηγικών τάσεων αντιτίθεται στην κοσμοθεωρία μας. Δίνοντας αγώνα για την ελευθερία θεωρώ ότι είναι αυτονόητη η ύπαρξη ελευθερίας και ισότητας μεταξύ των συναγωνιστών. Διότι το καλύτερο επιχείρημα της ιδεολογίας μας είμαστε εμείς οι ίδιοι με τον τρόπο ζωής μας και την εφαρμογή των αξιών, τις οποίες πρεσβεύουμε και για τις οποίες πολεμάμε.

Συνοψίζοντας, για να μην γίνομαι και κουραστικός, δεν υπάρχει πρόθεση επιβολής των προσωπικών απόψεων μου ως αυθεντία, αλλά ως ιδέες που θα μπορέσουν να αποτελέσουν το εφαλτήριο γόνιμης σκέψης και ιδεολογικής αναζήτησης.

Δημήτριος Κ.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή