Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Expect the Unexpected

| Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012
Ακούω συχνά πολλούς να αναπολούν το παρελθόν. Να αναπολούν σύμβολα, πρόσωπα, γεγονότα... Μια παρελθοντολογία που εκφράζεται μέσω συνθημάτων, συμβολισμών, αντίληψης, τοποθετήσεων, πρακτικής. Δεν είναι κακό να γυρίζουμε πίσω το μυαλό μας. Η Ιστορία λένε πως διδάσκει, δε θα το έλεγα πάντως, καθώς οι συσχετισμοί αλλάζουν από εποχή σε εποχή. Εκεί είναι και η ουσία. Σήμερα οι καταστάσεις απαιτούν διαφορετικούς χειρισμούς, αναδημιουργία και επαναπροσδιορισμό φιλοσοφίας και δράσης, για μια νέα πνοή στα πράγματα. Είναι αρκετοί αυτοί που το λένε, ναι, μα λίγοι το έχουν καλά κατανοήσει, έτσι ώστε να μπορούν να το υποστηρίξουν. Η ασφάλεια που προσδίδει το χωροταξικό δόγμα του χώρου είναι αρκετή για να συγκρατήσει και τον πιο τολμηρό νέο. Μα δεν έχω σκοπό να γκρινιάξω άλλο. Δεν έχω σκοπό να κατακρίνω άλλο την ακροδεξιά. Δεν θα μπω στο τρυπάκι να ασχοληθώ με τον "Εθνικισμό της σαγιονάρας", κυριολεκτικά και μεταφορικά (λόγω επιπέδου - πάτου). Υπάρχει λόγος άλλωστε; Θα αφήσω τις σκέψεις και τα γραφόμενά μου στη διάθεση του καθενός, ώστε να φανεί με τον καιρό η διακριτή διαφοροποίησή μου.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή