Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Φυλετισμός και Αναρχία

| Παρασκευή 3 Μαΐου 2013
“Πρέπει να δημιουργήσω ένα σύστημα ή να υποδουλωθώ στο σύστημα κάποιου άλλου. Δεν θα σκεφτώ ούτε θα συγκρίνω: η δουλειά μου είναι να δημιουργώ.”

Γουίλιαμ Μπλέικ

Στα μάτια πολλών ανθρώπων, η λέξη “Αναρχισμός” ξυπνά φρικιαστικές εικόνες ενός βλοσυρού Johnny Rotten να υμνεί την εξάπλωση του χάους και την καταστροφή της σύγχρονης κοινωνίας. Οι Αναρχικοί υποτίθεται ότι είναι οτιδήποτε από μαλλιάδες μηδενιστές και ναρκομανείς μέχρι χαζοχαρούμενοι ουτοπιστές τελείως εκτός επαφής με τον πραγματικό κόσμο. Η 19ου αιώνα απεικόνιση του μέσου Αναρχικού, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτούς που θέλουν να δυσφημούν και να σατιρίζουν μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, ήταν ενός στερεοτυπικού τρελού, πάντοτε με μούσια και λερωμένος, να κρατάει μια βόμβα ή μια δεσμίδα εκρηκτικών. Αλλά ο αληθινός αναρχισμός δεν έχει καμία σχέση με παρακμή και εκφυλισμό ή με ανεγκέφαλη βία και τρομοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να παρέχει πραγματική και απτή εναλλακτικότητα στην ολοένα εξασθένηση του Δυτικού Πολιτισμού.

Η λέξη Αναρχία προέρχεται από τον Ελληνικό όρο «άναρχος» που σημαίνει αυτός που δεν έχει κανόνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Αναρχικοί πιστεύουν στην αταξία, επειδή σε αυτή την περίπτωση ο όρος “κανόνας” είναι συνδεδεμένος με τον τρόπο που η κοινωνία είναι οργανωμένη σε συνδυασμό με μια συγκεκριμένη φόρμα συμπεριφοράς ή αγωγής. Οπότε για να πούμε ότι μια κοινότητα “δεν πρέπει να έχει κανόνες”, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσει στο απόλυτο χάος, επειδή ο κανόνας από μόνος του σχετίζεται με την εκτίμηση της φυσικής τάξης και αρνείται να αναγνωρίσει τους συνταγματικούς, ανθρώπινης κατασκευής νόμους ή των δασμών που καθορίζονται από αυτοκρατορίες, κράτη και άλλες μορφές διοικητικού ή κυβερνητικού ελέγχου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Αναρχικές κοινότητες είναι αδύνατες να τηρήσουν μια σειρά από πιστεύω, αξίες ή αρχές, αλλά αντίθετα σημαίνει ότι η φυσική τάξη παίρνει προβάδισμα όλες τις ώρες. Όντως η φυσική τάξη είναι η πιο οργανική μορφή κοινωνικής οργάνωσης στον πλανήτη, επειδή ο άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του να κατέχει μια ανώτερη νοημοσύνη, αλλά σίγουρα όσο η ικανοποίηση των πιο βασικών μας αναγκών, ενστίκτων και επιθυμιών είναι ενδιαφέρουσα. Οι νόμοι και τα συστήματα τείνουν να μας υποδουλώνουν, αλλά μέσα από ένα πιο φυσικό και ευνοϊκό περιβάλλον μπορούμε να εκπληρώσουμε τα πραγματικά μας πεπρωμένα και να επανακαλύψουμε τον μακροχρόνια ξεχασμένο δεσμό με το περιβάλλον.

Το όραμά μας, με λίγα λόγια, είναι μικρά χωριά-κοινότητες στις οποίες οι άνθρωποι κατέχουν τον δικό τους χώρο στο οποίο ζούνε σε αρμονία με τις δικές τους αρχές. Αυτές οι αρχές εξαρτώνται από τη φύση των ανθρώπων που αποτελούν την κοινότητα σε πρώτη φάση, επειδή το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε να κάνουμε είναι να επιβάλλουμε ένα αυστηρό και δογματικό σύστημα κάθε είδους.

Το σημαντικό πράγμα, είναι οι Εθνικο-Αναρχικές κοινότητες να είναι αυτάρκεις. Πρέπει επίσης να είναι συμβιώσιμες παρά εξαναγκαστικές. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος με την ενοποιητική αρχή μιας Εθνικο-Αναρχικής κοινότητας, τότε πολύ απλά μπορείς να πας σε μια άλλη. Από τη άλλη, οι κοινότητες πρέπει να σέβονται τους γείτονες τους και να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από ξένους.

Εν κατακλείδι, σε αντίθεση με την όλο και πιο απελπιστική σπίλωση από τους εχθρούς μας, τόσο από την Δεξιά όσο και από την Αριστερά, δεν χρησιμοποιούμε τον Αναρχισμό ως μια βολική τακτική ή ως απόκρυψη της κρυφής μας φασιστικής ατζέντας κάθε είδους – είμαστε πάρα πολύ σοβαροί. Επιπλέων, ως συμβιωτικοί εμμένουμε στη φιλοσοφία του “ζήσε και άσε να ζήσει”. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικές αξίες. Στις μοντέρνες πλουραλιστικές κοινωνίες, αυτές οι αξίες τείνουν να συγκρουστούν και είναι αναπόφευκτο ότι μερικές εξ αυτών να καταπατήσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν κάποιες άλλες. Πιστεύουμε ότι ορισμένες αξίες αξίζουν να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές και αυτό γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα στο οποίο αυτό είναι δυνατό να συμβεί. Ο Εθνικο-Αναρχισμός επομένως, είναι Αναρχισμός sui generis. Ένας Αναρχισμός δηλαδή του δικού του είδους.

Troy Southgate
Απόδοση: Β.Σ.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή