Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Κερύνεια

| Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
Ἡ ἱστορία μας καί ἡ ζωή μας καθορίστηκαν σέ μία Ὀδύσσεια.
Εἶναι τό ταξείδι πού ἔγραψε ὁ Καβάφης
παραδίνοντάς μας τόν Ὅμηρο
καί εἶναι ἡ θυσία τῆς Ἰφιγένειας πού ἔκλαψε
στόν Ἔρωτα τή μέρα τῆς Ἀνάστασης.
Ἐκεῖ στόν Ὄλυμπο κατευθύνθηκε ἡ ψυχή τους ὡς θυμίαμα,
θυσία ἑσπερινή ἐνώπιόν Του,
μέχρις ὅτου ὁ Ρήγας τράβηξε κοντά του τήν Ἀροδαφνούσα.

Ἔτσι περιπλανήθηκε κι ἡ Δέσποινα,
ὅταν ἔχασε τή Θράκη, τήν Ἰωνία, τόν Πόντο, τήν Κύπρο, τήν ἴδια τή Βασιλεύουσα.
Ὅταν μάζεψαν τά κομμάτια της, ἀναγνώρισε ὅτι ἔχασε τό σῶμα ὁλόκληρο:
γιά τρεῖς μέρες τὄβαλε στόν Τάφο, ἔκλαψε καί περίμενε.
Τότε οἱ προσκυνητές χάθηκαν μέσα στό ταξείδι.
Πείνασαν, δίψασαν, κουράστηκαν, γύρεψαν τόπο, γιά νά ξαποστάσουν.
Ἀποκοιμήθηκαν στήν τελευταία διαδρομή.
Τά τριαντάφυλλα τοῦ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ γίναν στρῶμα,
γιά νά κοιμηθοῦν καί ἡ Θεία Κοινωνία τό νέκταρ τῶν θεῶν.

Κωνσταντίνου Στυλιανού, Μικρές του Πανός Ιστορίες (2009)


Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή