Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Εθνικοαναρχισμός: ερωταποκρίσεις

| Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
* Αναδημοσίευση από το διαδικτυακό περιοδικό Terra Firma (πρώτη δημοσίευση στην ελληνική γλώσσα στο περιοδικό "Γαμμάδιον")
* Ξεκαθαρίζουμε ότι τα όσα αναπτύσσονται παρακάτω δεν εκφράζουν το σύνολο της διαχειριστικής και συντακτικής ομάδας. Αποτελούν όμως τροφή για σκέψη, μελέτη και γενικότερη επεξεργασία.

Εθνικοαναρχισμός και Εθνικισμός

Δεν υποστηρίζουμε τον Εθνικισμό, που προσβλέπει στο έθνος-κράτος. Αν όμως θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε ότι οι γηγενείς των Βρετανικών Νήσων έχουν Ινδοευρωπαϊκή προέλευση κι επομένως ανήκουν σε μια ευρύτερη εθνοτική και πολιτιστική οικογένεια, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά χωρών, όπως το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Ινδία και το Θιβέτ. Στην πραγματικότητα, το “εθνικό” στοιχείο του Εθνικοαναρχισμού πρέπει να γίνει αντιληπτό με μια ευρεία έννοια και οπωσδήποτε διάφορη από τις παρωχημένες και περιορισμένης εμβέλειας αντιλήψεις του ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα. Μιλώντας για εθνότητα, λοιπόν, αναφερόμαστε στη φυλετική-τριμπαλιστική και οργανική της διάσταση. Επομένως, η δική μας ερμηνεία του όρου “εθνικός” είναι άσχετη με τον παράγοντα επικράτεια, καθώς αναφέρεται στο γένος, μια φυσική πραγματικότητα, που ενυπάρχει σε κάθε λαό. Ο Εθνικοαναρχισμός μπορεί να υιοθετηθεί από διάφορες φυλές, αλλά, παρόλο που δεν αρνούμαστε ότι μπορούν να υπάρξουν αναρχικές πολυφυλετικές κοινότητες, τέτοιου είδους κοινότητες ποτέ δεν θα μπορέσουν να είναι Εθνικοαναρχικές με την οργανική έννοια του όρου.

Περί Ευρασιατικού υπερκράτους

Πιστεύουμε στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική αποκέντρωση. Με άλλα λόγια, επιζητούμε μια τάση σμίκρυνσης, μέσα από την οποία, γραφειοκρατικά δημιουργήματα, όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Διεθνής Τράπεζα, αλλά και έθνη-κράτη, όπως η Βρετανία και η Γερμανία, θα γκρεμιστούν, προκειμένου να προκύψουν αυτόνομες μικρές κοινότητες. Με δεδομένο ότι οι Εθνικοαναρχικές κοινότητες θα θεωρηθούν  ένα είδος πέμπτης φάλαγγας από το κατεστημένο (το οποίο πιθανότατα θα διεισδύσει σ'αυτές για να τις καταστρέψει), πιθανόν να χρειαστεί να μεταναστεύσουμε σε περιοχές, που δεν ελέγχει η Δύση. Από την άλλη, εφόσον είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες κατάρρευσης της Δύσης, θα απαιτηθεί μια κάποια δράση μας στο περιθώριο της κοινωνίας. Όπως το έθεσε ο Νίτσε: “Αυτό που είναι έτοιμο να πέσει, πρέπει να το σπρώξουμε”. Και κατά τον Μπακούνιν: “Το να καταστρέφεις είναι δημιουργικό”.

Ρατσισμός

Το όραμά μας βασίζεται στην αγάπη για το είδος μας και στον ειλικρινή σεβασμό για τους άλλους. Αυτή η στάση είναι το αντίθετο του ρατσιστικού μίσους και θεμελιώνεται στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κάθε λαού. Επιπλέον, δεν συμφωνούμε με τις απόψεις για κυριαρχία των Λευκών πάνω σε άλλες φυλές, ούτε μας ενδιαφέρει να επιβάλουμε τις απόψεις μας σε όλους τους άλλους. Οι Εθνικοαναρχικοί πιστεύουν στην ανάγκη για Φυλετικό Διαχωρισμό. Από κει και πέρα, ευχαρίστως επιδιώκουν συνεργασία με ανθρώπους και οργανισμούς που επίσης πιστεύουν στον Φυλετικό Διαχωρισμό, άσχετα με την όποια φυλετική ή εθνοτική τους προέλευση. Η φυλετική επιμειξία όμως είναι μια σοβαρότατη απειλή και αποτελεί μέγα κίνδυνο για το ανθρώπινο είδος, με τον ίδιο τρόπο που το κυνήγι και η μόλυνση απειλούν την πανίδα και το περιβάλλον. Μαζί με τους συντρόφους μας σε όλον τον κόσμο, επιδιώκουμε να υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας από την επίθεση ενός κοσμοπολιτισμού δίχως ρίζες.

Φυλετικά μικτές σχέσεις

Τέτοιου είδους θέματα αφορούν μόνο τα εμπλεκόμενα άτομα και τις κοινότητές τους. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι η φυλετική επιμειξία και ο Εθνικοαναρχισμός είναι ασυμβίβαστες έννοιες.

Πολέμιοι του Εθνικοαναρχισμού

Ας διαφωνούν. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Υπό τον όρο, όμως, ότι δεν θα μας εμποδίσουν να επιβάλουμε τις δικές μας αρχές και ιδέες στον δικό μας χώρο και στις δικές μας κοινότητες. Τυχόν απόπειρα τρίτων να ανακατευτούν στον τρόπο ζωής μας ή να μας εμποδίσουν να φτιάξουμε τις δικές μας Εθνικοαναρχικές κοινότητες θα είναι “φασιστική” και αυταρχική. Δεν μας ενδιαφέρει να ξεκινήσουμε διωγμούς και να επιβάλουμε την άποψή μας στους άλλους, αλλά, αν οι αντίπαλοί μας δεν σεβαστούν την ελευθερία μας και δεν πάνε αλλού για να φτιάξουν τις όποιες δικές τους κοινότητες, δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Από την άλλη, όντας εραστές της ελευθερίας υποστηρίζουμε τις επιδιώξεις όλων των λαών του κόσμου να μάχονται για την ελευθερία τους.

Φασίστες και Μαρξιστές

Υποστηρίζουμε τις ευρύτερες έννοιες της αποκέντρωσης και της αυτοδιάθεσης. Αυτό έχει χαρακτήρα τακτικού ελιγμού ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, αν και πιστεύουμε ότι ο Εθνικοαναρχισμός είναι μια διακριτή και πιο ξεκάθαρη έκφραση αυτών των εννοιών. Επομένω, αμφιβάλλουμε για το αν οι φασίστες ή οι μαρξιστές θα μπορούσαν να είναι Εθνικοαναρχικοί. Από την άλλη όμως, αν οι ίδιοι θέλουν τις δικές τους συγκεκριμένες περιοχές, όπου θα εφαρμόσουν τις αρχές και τις αξίες τους, αυτό είναι δικαιωμά τους και είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Γενικά όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε άλλη κοινότητα, θα διαμορφωθεί με κριτήριο το τι συμφέρει καλύτερα την δική μας κοινότητα. Κι αυτό συνεπάγεται ότι συχνά θα χρειαστεί να προβούμε σε συμμαχίες προκειμένου ν' αντιμετωπίσουμε κοινούς εχθρούς. Με αυτή τη λογική σήμερα υποστηρίζουμε κάθε μορφή αποκέντρωσης, παρόλο που η Εθνικοαναρχική εκδοχή της αποκέντρωσης είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και διακριτό. Πάντως, η μάχη του μέλλοντος θα διεξαχθεί ανάμεσα στους υποστηρικτές του συγκεντρωτισμού και τους υποστηρικτές της αποκέντρωσης.

Σκοπός και στόχος

Ο Διεθνής Καπιταλισμός, για να εξασφαλίσει και να διαιωνίσει την επιβίωσή του, έχει ανάγκη να αποκτά συνεχώς νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Στα επόμενα χρόνια όμως, θ'αρχίσει σιγά σιγά να διαλύεται με τον ίδιο τρόπο που παλαιότερα η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – η οποία επίσης ειδικευόταν στον επεκτατισμό και τον έλεγχο της περιφέρειας – τελικά κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αχαλίνωτης πλεονεξίας και της αδίστακτης φιλοδοξίας. Επομένως, προκειμένου να επιταχύνουμε την πτώση του Διεθνούς Καπιταλισμού, οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τις εξεγέρσεις στην περιφέρειαμ αποστερώντας τα μεγάλα αστικά κέντρα από πολύτιμους πόρους. Βοηθώντας και ενισχύοντας τους λαούς τους λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, μπορούμε να κόβουμε ένα-ένα τα πλοκάμια του Καπιταλισμού, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να χτυπήσουμε και να συντρίψουμε τον ίδιο τον πυρήνα του. Καταστροφή στο εσωτερικό της κοινωνίας και δημιουργία έξω από αυτήν. Αυτή είναι η ουσία τους Εθνικοαναρχισμού.

Τι θα απογίνει η Δύση;

Και ποιος νοιάζεται; Όλη η σύλληψη του Δυτικού Πολιτισμού θεμελιώνεται στην εκμετάλλευση και την απληστία. Επιπλέον, ο Δυτικός Πολιτισμός είναι μια ιστορική διαδικάσία, που έχει αποκόψει τον άνθρωπο από την πρωταρχική του φύση κι έχει οδηγήσει στον πλουτισμό των ολίγων σε βάρος των πολλών.

Εθνικοαναρχισμός και τεχνολογία

Οι Εθνικοαναρχικοί ναι μεν δεν αντιτίθενται κατ'αρχήν στην τεχνολογία – τουλάχιστον στον βαθμό που δεν φθείρει το περιβάλλον – αλλά το γεγονός παραμένει ότι, όταν το διεθνιστικό σύστημα αρχίσει να πεθαίνει και οι άνθρωποι αναγκαστούν να επιστρέψουν σε πιο φυσικούς τρόπους ζωής, η βιομηχανία θα παρακμάσει και δεν θα υπάρχει διαθέσιμη εργατική δύναμη, για να παραχθούν υπολογιστές, τηλεοράσεις και άλλα αγαθά πολυτελείας. Οι άνθρωποι θα είναι αναγκασμένοι να επιβιώσουν χωρίς αυτοκίνητα και σουπερ-μάρκετ, χωρίς τηλεοπτικά σόου και τηλέφωνα, χωρίς δονητές και κεντρική θέρμανση. Κι αυτό θα οδηγήσει σ'έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, διότι, πολύ απλά, οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες δεν χρειάζεται να δουλεύουν πάνω από δυο ώρες τη μέρα, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Θα ήταν όμως λάθος να υποτεθεί ότι οι Εθνικοαναρχικοί κηρύσσουν ή επιθυμούν την επιστροφή σ' έναν πιο πρωτόγονο τρόπο ζωής. Απλά προβλέπουμε το αναπόφευκτο και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν γι'αυτό. Το μόνο που μένει να δούμε είναι μέχρι πού θα φτάσει η διαδικασία αυτή.

Επόμενα βήματα

Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με άλλους αντίπαλους της παγκοσμιοποίησης, με στόχο να γίνουμε, εν ευθέτω χρόνω, ένας από τους παράγοντες διαμόρφωσης του ολοένα και διογκούμενου αντικαπιταλιστικού κινήματος. Με αυτή τη λογική, τείνουμε χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλους όσους έχουν ανάλογες ιδέες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι άνθρωποι πρέπει να ξεχάσουν τις προκαταλήψεις και να συμμαχήσουν μαζί μας στην εκστρατεία για το δίκιο και τη λευτεριά.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή