Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Τα οκτώ βουνά

| Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Το βουνό δεν είναι μόνο χιόνι, κορυφογραμμές, δάση, ρυάκια, λίμνες, βοσκοτόπια. Δεν είναι μόνο τα τοπία. Το βουνό είναι τρόπος ζωής. Ο βηματισμός, η σιωπή, η διάσταση του χρόνου και ο σεβασμός. Ο Ιταλός συγγραφέας Paolo Cognetti έγραψε μια ωραία ιστορία φιλίας μεταξύ δύο αγοριών και αργότερα ενήλικων ανδρών πλέον, το οποίο πρόσφατα έγινε μια πολύ αξιόλογη ταινία.

Δύο φίλοι διαφορετικοί μεταξύ τους, ο ένας παιδί της πόλης που αγαπά την ορειβασία και βλέπει την ζωή από διαφορετικές οπτικές και ο άλλος στον αντίποδα, ένα παιδί του χωριού που για αυτόν έξω από το βουνό του δεν υπάρχει ζωή. Δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι ζωής του βουνού από δύο οπτικές γωνίες που έχουν ως κοινό τους στοιχείο το Βουνό και για το λόγο αυτό θα γεννηθεί μια αληθινή και βαθιά φιλία μεταξύ τους. Αυτοί οι δύο χαρακτήρες συνθέτουν ένα πνευματικό ταξίδι φτιαγμένο από αποδράσεις και προσπάθειες επιστροφής, αναζητώντας συνεχώς έναν τρόπο να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον.

Η ταινία «Τα οκτώ βουνά», με αναφορές στον βουδιστικό μύθο, θέλει να μιλήσει για την σχέση του ανθρώπου με το βουνό και πώς αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Το βουνό είναι το στοιχείο γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα πάντα, η γνώση των γονιών του Πιέτρο, η βαθιά φιλία του Πιέτρο και του Μπρούνο και η επαναπροσέγγισή τους μετά από χρόνια απόστασης, για να οικοδομήσουν μαζί ένα πέτρινο σπίτι – το καταφύγιό τους, ψηλά στα αλπικά τοπία. Δύο εντελώς διαφορετικές ζωές, η μία του Bruno ανάμεσα στα βουνά και τα βοσκοτόπια του και η άλλη αυτή του Pietro που θα ταξιδέψει στον κόσμο μέχρι να φτάσει στο Νεπάλ.

πηγή: Λυκώρεια

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή