Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Κάτω απ' τη μάσκα που φοράς

| Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Σε μάθαμε τι αξίζεις, Ανθρωπάκο: ξέρουμε τι υπάρχει κάτω απ' τη μάσκα της δυστυχίας και της αθλιότητας που φοράς. Θέλουμε να χτίσεις το μέλλον με την εργασία και τα επιτεύγματά σου. Δε θέλουμε να αντικαθιστάς έναν τύραννο με κάποιον άλλο χειρότερο. Αρχίζουμε να απαιτούμε από σένα, όλο και πιο επίμονα, να υπακούσεις στους νόμους της ζωής, όπως ακριβώς απαιτείς κι εσύ απ΄τους άλλους. Να βελτιωθείς στα σημεία που επικρίνεις τους άλλους. Καταλαβαίνουμε όλο και πιο καλά την προδιάθεσή σου για κουτσομπολιό, τη λαιμαργία σου, την τάση σου να ελευθερώνεσαι απ' την ευθύνη, με λίγα λόγια την αρρώστια σου που βρωμίζει τον όμορφο τούτο κόσμο. Ξέρω ότι δε σ' αρέσει που τα ακούς αυτά, ότι προτιμάς να φωνάζεις "Ζήτω", φορέα εσύ του μέλλοντος του προλεταριάτου ή του Γ' Ράιχ.

Πιστεύω όμως ότι αυτή τη φορά δε θα 'χεις την επιτυχία που είχες στο παρελθόν να λερώνεις τον κόσμο. Βρήκαμε το κλειδί στο μυστικό, που κρατούσες για χιλιάδες χρόνια. Είσαι κτηνώδης κάτω απ' τη μάσκα της κοινωνικότητας και της φιλίας, Ανθρωπάκο. Ούτε μισή μέρα δεν μπορείς να περάσεις μαζί μου χωρίς να προδοθείς. Δε με πιστεύεις; Επίτρεψέ μου να σου φρεσκάρω τη μνήμη: Θυμάσαι το ηλιόλουστο απόγευμα που, αυτή τη φορά σαν δασοφύλακας, ήρθες σπίτι μου, γυρεύοντας δουλειά; Είδες το σκυλάκι μου να σε μυρίζεται με αγάπη και να πηδάει πάνω σου χαρούμενα. Το είδες ότι είναι από καλή κυνηγετική ράτσα και είπες: "Γιατί δεν το δένεις με μια αλυσίδα ώστε να γίνει επιθετικό; Τούτο δω το σκυλάκι γίνεται φίλος μ' όλους". Απάντησα: "Δεν θέλω να γίνει επιθετικό. Δε μ' αρέσουν τα επιθετικά σκυλιά". Αγαπητέ μου μικρέ ξυλοκόπε, έχω πολύ περισσότερους εχθρούς από σένα στον κόσμο, αλλά παρ' όλα αυτά, προτιμώ να έχω ένα άκακο σκυλί που γίνεται φίλος μ' όλους.

Βίλχελμ Ράιχ, απόσπασμα από το "Άκου, ανθρωπάκο"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή