Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Έφτασε η ώρα να καταλάβω τους Mind Terrorist

| Τετάρτη 29 Απριλίου 2020
Όσο μεγάλο κι αν φαίνεται το διάστημα, τις τελευταίες δεκαοκτώ εβδομάδες είχα την πρόσβαση να ακούω τα νέα τραγούδια των Μind Τerrorist μέσα από την πορεία ολοκλήρωσής τους αλλά αρνιόμουν να τα σχολιάσω για τον απλό λόγο ότι με τον καιρό αποκτούσα μια πιο ανατρεπτική άποψη για αυτά. Κι αυτό θα το μοιραστώ ως εξής:

Οι Mind Terrorist από τις πρώτες τους δημιουργίες και έπειτα θα μπορούσαν να απεικονιστούν ως μια αμφίδρομη κίνηση με παρονομαστή τον χρόνο. Η μουσική τους σε κάθε νέο εγχείρημα κάνει δυναμικά βήματα προς τα εμπρός – δηλαδή προς το καλύτερο, ενώ η στιχουργική ανησυχία για ένα ζοφερό μέλλον στρέφει το κατευθυντήριο χρονικό βέλος προς τα πίσω – από "μέλλον" αρχίζει ήδη να μεταμορφώνεται σε "παρόν". Πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 είχα την τύχη όπως είπα προηγουμένως να ακούσω το demo των Μind Τerrorist και συγκεκριμένα την προσοχή μου κέρδισε το πολύ δυνατό "The end of tradition". Είναι ένα τραγούδι το οποίο ξεδιπλώνει τον Οργουελικό εφιάλτη καταπίεσης της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από την διαχείριση της σκέψης και της μεθοδικής επιβολής της άγνοιας. Και σήμερα, λίγους μήνες μετά, κλεισμένος στο ατομικό μου κελί μαζί με εκατομμύρια συνανθρώπων μου, προσπαθώ να ξεφύγω πνευματικά από την πλύση εγκεφάλου που έχει επιβάλει ωμά η Εξουσία μέσα από τους μηχανισμούς της. Μια Παγκόσμια Εξουσία η οποία επικαλείται την ασφάλεια αλλά είναι ουσιαστικά τυραννία. Το αρνείται άραγε κανείς; "Σπέρνουν τρόμο, θερίζουν βία / Μιλάνε για ασφάλεια μα είναι τυραννία / Μια δικτατορία, είναι η δημοκρατία / Φόβος, έλεγχος / Μια δικτατορία, πόλεμος για την ελευθερία" τραγουδούν επίσης προφητικά στο “Μήνυμα Ελήφθη”.

"Επανάσταση ενάντια στον Σύγχρονο Κόσμο" λοιπόν είναι το μήνυμα του δίσκου ή "Revolt against the modern world" σύμφωνα με το ομότιτλο τραγούδι. Δεν συνηθίζεται να γράφεται, όμως οι στίχοι σε όλα τα τραγούδια είναι σημαντικό να μελετηθούν για όσους μπορούν και σκέφτονται. Το "Spiritual Revolution" είναι ένας καταπληκτικός δίσκος.

Θ.Π.

* σημείωση: το άλμπουμ κυκλοφορεί στα τέλη του Μάη, για παραγγελίες εδώ: Mind Terrorist e-shop
* δείγμα από το νέο άλμπουμ εδώ: Μήνυμα Ελήφθη (video)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή