Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Προακρόαση: Mind Terrorist - Spiritual Revolution

| Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019
Πρόσφατα βρέθηκα στο studio με τους Mind Terrorist για να ακούσω δείγμα από την επερχόμενη δουλειά τους. Η μπάντα διέθεσε τρία κομμάτια για προωθητικούς λόγους, από τα οποία φυσικά και δεν μπορώ να έχω πλήρη ιδέα όλου του album, ωστόσο μπορώ να σχηματίσω μια πρώτη εικόνα. Το album τιτλοφορείται "Spiritual Revolution", θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από την OPOS Records και αποτελεί την τέταρτη αισίως δισκογραφική δουλειά του σχήματος, στα οκτώ και πλέον χρόνια ύπαρξής του.

Παράδοξο πρώτο: για να ολοκληρωθεί η παραγωγή του, χρειάστηκε να περάσει από τέσσερα studio, λόγω του ότι τα μέλη της μπάντας ζουν στα τέσσερα άκρα της γης...  Αξιέπαινο. Πάμε κατευθείαν στο ψητό: To album είναι concept - με άλλα λόγια θεματικό - με τους στίχους να πραγματεύονται τη μεταπολιτική διάσταση της νοητικής αφύπνισης του ατόμου και του συνόλου. Μουσικά, από το δείγμα που έχω η μπάντα έχει ανεβάσει ταχύτητες και έχει προσθέσει τραχύτητα στον ήχο, χωρίς όμως να λείπουν τα μελωδικά σημεία, ερχόμενα από τις κιθάρες.

Revolt against the modern world (4:31): Εδώ οι Mind Terrorist μας δίνουν μάλλον ένα από τα κομμάτια "σήμα κατατεθέν" της νέας τους δουλειάς, ανάλογο των "Rising Star" και "Α Living Infinite" από παλαιότερα albums τους. Κυριαρχεί η χαρακτηριστική μελωδική γραμμή της κιθάρας, τα πολύ ωραία περάσματα του μπάσου και ο συνδυασμός αφηγηματικού και τραχύ χαρακτήρα της φωνής. Αναπάντεχα ενδιαφέρουσα η δομή του κομματιού, με κορυφαία την αφηγηματική "γέφυρα" στο δεύτερο μισό του. Θεωρώ, χωρίς να έχω πλήρη εικόνα της νέας δουλειάς, ότι αυτό θα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια τους. Στιχουργικά, ο τίτλος τα λέει όλα, σαφής αναφορά στο ομότιτλο έργο του Ιούλιου Έβολα. Πολύ καλή αρχή!

A homage to the tribes (4:23): Τύμπανα-πολυβόλα και ένας νοσταλγικός τόνος από τις lead κιθάρες δίνουν το στίγμα του επόμενου κομματιού. Το ρεφρέν είναι sing-along, συνεχίζοντας στον μελαγχολικό τόνο, με τον στίχο να αναφέρεται στις χαμένες φυλές στο πέρασμα των αιώνων, αποτέλεσμα της κατακτητικής μανίας του ανθρώπου. "We walk across a desert land, no trace of modern man. A homage to the cultures, the footprint of the past". Η μπάντα είναι πολύ δεμένη και δίνει ένα metal επηρεασμένο από Lamb of God με ολίγον τι από Primordial. Ενδιαφέρουσα μίξη.

The end of tradition (3:58): You make my day... Slayer αργόσυρτο ριφ, με τη δουλειά να κάνει το στακάτο παίξιμο και ειδικά η χρήση του ride στα τύμπανα, ολίγον τι από αμερικάνικο hardcore στο ρεφρέν και "...prepare for attack"! Το αγαπημένο μου από τα τρία, πολύ στιβαρό, μπάσο και τύμπανα δημιουργούν μια γερή βάση, οι κιθάρες κατά βάση ρυθμικές και η φωνή παίζει όπως πρέπει. Άψογο κλείσιμο.

Συμπερασματικά, μια ωραία δεκάλεπτη εμπειρία ακρόασης και πολλές προσδοκίες για το υπόλοιπο του δίσκου.

Αργύρης Στρατής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή