Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η γη πεθαίνει (μέρος γ')

| Τρίτη 31 Ιουλίου 2018
...και μαζί της παρασέρνονται σε μαρτυρικό θάνατο δεκάδες συμπατριώτες μας. Θλίψη και οργή. Η εικόνα μιλάει από μόνη της και αποτελεί μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Από τη μία πλευρά ο πόνος και η δυστυχία και από την άλλη όχι μόνο η αποποίηση κάθε ευθύνης, αλλά πολύ περισσότερο η διάθεση για εκφοβισμό. Η πολιτική αλητεία. Την ίδια ώρα, ανόητοι δημοσιογράφοι διψούν για ακόμα περισσότερο αίμα, γεμίζοντας με ύλη τα δελτία ειδήσεων της υποκρισίας.

Πολλά τα γιατί, ενώ μοιάζει να περισσεύει η όποια προσπάθεια να καταλογιστούν πλέον ευθύνες προς οποιαδήποτε πλευρά. Άλλωστε, με τον βομβαρδισμό πληροφοριών, σχολιασμού και κριτικής των τελευταίων ημερών, έχουν πλήρως καλυφθεί όλα τα μέτωπα και όλοι λίγο πολύ έχουν κάνει τον απολογισμό τους και έχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις υποδείξει τους υπαίτιους της τραγικής αυτής ιστορίας.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός βραδυκίνητου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απών, τόσο προπαρασκευαστικά, όσο και κατά τη διάρκεια τέτοιων φαινομένων. Προπαρασκευαστικά, αναφερόμενοι ασφαλώς στο σχέδιο εκκένωσης, το οποίο ποτέ δεν εκτελέστηκε. Κάνοντας όμως λόγο και για επιπρόσθετες ενέργειες πρόληψης όπως περιπολίες, ασκήσεις εκκένωσης, μα πρώτα απ'όλα στον έλεγχο της ανεξέλεγκτης τα τελευταία χρόνια οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής, δίχως κανένα σχεδιασμό και στις περισσότερες των περιπτώσεων, χωρίς άδειες.

Οι προκλήσεις φέρνουν στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων και ο πρωθυπουργός της χώρας απέδειξε για μία ακόμη φορά, πόσο αναίσθητος και εγωπαθής είναι μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση. Κανένα ειλικρινές ενδιαφέρον, καμία επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, έδειχνε συνεχώς να τα έχει χαμένα, με το επιτελείο του να είναι από απαθές ως και προκλητικό. Μάλιστα πέντε ολόκληρες ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα, και υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής, ανέλαβε τελικά την πολιτική ευθύνη, χωρίς όμως καμία περαιτέρω ενέργεια από μέρους του, για να δεχτεί ξανά τα πυρά όλων.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί κάτι. Είναι καιρός να πάψουν οι πολίτες να αναζητούν μοιρολατρικά πλέον καταφύγιο στην Πολιτεία. Είναι αντιληπτό ότι η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους τοπικούς άρχοντες και τον κρατικό μηχανισμό, όμως οι συνέπειες είναι συντριπτικές και η αντίδραση τόσο αργή, που οι πολίτες πρέπει να μεριμνήσουν και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, σε ό,τι αφορά στην πρόληψη, με όσα μέσα εκείνοι διαθέτουν.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή