Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ακτιβίστρια κατά των ταυρομαχιών στη Μάλαγα

| Κυριακή 30 Αυγούστου 2015
To αποτρόπαιο έθιμο των ταυρομαχιών προσελκύει όλο και λιγότερους νέους κυρίως ανθρώπους στην Ισπανία, καθώς γίνεται κατανοητή η  ασχήμια του "θεάματος" να παρακολουθεί κανείς ένα ζώο να κείτεται τραυματισμένο και το αποχαυνωμένο πλήθος να χειροκροτεί.

Η Βιργίνια Ρουίθα, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, προέβη σε μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στις ταυρομαχίες, πηδώντας πάνω από τα κιγκλιδώματα της πλατείας La Malagueta στη Μάλαγα και μπροστά σε χιλιάδες θεατές έσπευσε στο πλευρό του ταύρου που βρισκόταν στο έδαφος τραυματισμένoς, προκειμένου να τον αγκαλιάσει και να τον παρηγορήσει λίγο πριν τον θανατώσουν.

Η Βιργίνια Ρουίθα εξήγησε σε δηλώσεις της ότι πρωταρχική της πρόθεση ήταν να καταγράψει τη σκληρότητα της ταυρομαχίας, όμως δε μπορούσε παρά να σπεύσει στο πλευρό του ταύρου όταν άκουσε τα βογκητά του ζώου. "Ήθελα να του προσφέρω αγάπη προτού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο" είπε η ακτιβίστρια που κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για την ενέργειά της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή