Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Αποxή από το δημοψήφισμα

| Σάββατο 4 Ιουλίου 2015
Μόνη έντιμη στάση απέναντι στην υποκρισία των "Ναι" και "Όχι" αποτελεί η αποχή από το δημοψήφισμα. Ξεκάθαρα, χωρίς καμία αναστολή και καμία "ενοχή" για το ότι δήθεν δεν "κάνουμε το καθήκον μας" στην "ύψιστη στιγμή για τη δημοκρατία". Τους γυρνάμε την πλάτη και φτύνουμε το προσωπείο τους. Η κυβέρνηση κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, προχώρησε στην κατάρτιση αντιλαϊκών σχεδίων, δε διαστάζει να κάνει ήδη δηλώσεις για Τρίτο Μνημόνιο, και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μιας μερίδας της ελληνικής γνώμης, εκείνων των αφελών και υποταγμένων στην πλάνη, ότι μετά το "Όχι", θα γονατίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπογραφεί καλύτερη συμφωνία. Οι ίδιοι που καλούν τον κόσμο να ψηφίσει "Όχι", ζήτησαν σαν κοινοί επαίτες προ ολίγων ημερών από τους "Θεσμούς" 30 δισεκατομμύρια για να αποπληρωθούν μόνο τα παλαιά δάνεια και για να εξυπηρετηθούν οι "εσωτερικές ανάγκες" της χώρας, με την πρόταση όρων Μνημονίου. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, από υποτακτικούς και δειλούς πολιτικούς, που το ανάστημά τους φτάνει μέχρι τη "διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους". Ανάξια λόγου η αναφορά στο "Ναι", το οποίο αποτελεί την ύψιστη μορφή ραγιαδισμού και αποδοχής της θηλιάς που έχουν βάλει στο λαιμό μας οι σύγχρονοι κατακτητές μας.

Σε έναν κόσμο πολιτικών απατεώνων, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή από το λαό, δε μας μένει καμία επιλογή, πέρα από τη συνειδητή απαξίωση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, ενός δημοψηφίσματος κοροϊδίας, απάτης και υποτίμησης της νοημοσύνης μας.

Από τη συντακτική ομάδα,
Μηδέν Τελεία και Exit Area

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή