Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Δημοψήφισμα: πέρα από το "Ναι" και το "Όχι"

| Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Ακούγεται ωραίο και δημοκρατικό, όμως ας κρατήσουμε και μια πισινή. Δεν έχουμε κανένα δείγμα γραφής ως τώρα που να μας κάνει να εμπιστευόμαστε τους ανισόρροπους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια πως έχουμε να δούμε ως λαός ένα ΟΧΙ πολλά χρόνια και ίσως κάτι τέτοιο φαινομενικά να τονώσει την όποια αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει. Όμως, υπάρχει ένα (σκόπιμο) κενό σε όλο αυτό... Η πρόταση των δανειστών δεν απέχει ως συνολικό πακέτο από την πρόταση της κυβέρνησης. Περιέχουν και τα δύο σχέδια επαχθή μέτρα, που θα βυθίσουν κι άλλο τη χώρα στην οικονομική, ηθική και αξιακή εξαθλίωση. Η κυβέρνηση είναι απόλυτα συστημική, ελεγχόμενη και ακίνδυνη για την όποια ρήξη, και σύρθηκε τόσους μήνες σε μία πολιτική που την έκανε να μοιάζει αναξιόπιστη, τραγικά αφερέγγυα και τελικά ανέκδοτο ακόμα και στους υποστηρικτές της.

Το ερώτημα "υποστηρίζετε την πρόταση των δανειστών;" είναι άκαρπο για τον κόσμο, μπορεί απλά να αποβεί ένας μοχλός πίεσης από τον Τσίπρα προς τους δανειστές, ανάλογα με το ποσοστό του ΟΧΙ. Μοχλός πίεσης όχι για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για να υποστηρίξει ο Τσίπρας το δικό του πρόγραμμα εντός αυτής, το οποίο όπως έγραψα, ήδη απέχει πολύ από τις προεκλογικές εξαγγελίες του. Ή ακόμα περισσότερο να είναι ένα συνολικό τρικ, να κάνουν λίγο πίσω οι δανειστές χωρίς να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και να τελειώσουν "όλα καλά κι ωραία". Θα ήταν όμως ενδιαφέρον αν ενημερωνόταν ο κόσμος για τις διαφορές των δύο προτάσεων και αν γυρνούσε το ερώτημα στο ίδιο δημοψήφισμα στο "συμφωνείτε με την πρόταση της κυβέρνησης"; Γιατί το γράφω αυτό; Διότι εκεί θα βλέπαμε αν και το κατά πόσο κουτός είναι ο ελληνικός λαός. Επειδή μπορεί να διαφωνούσε με τη μία πρόταση και να συμφωνούσε με την άλλη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν διαφορές σε όλο αυτό. Ή ακόμα χειρότερα; Θα διαφωνούσε και με τις δύο και έτσι θα αναδεικνυόταν η κενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αποδεικνύεται: α) το ότι οι πολιτικοί, παρά την πολιτική χρεωκοπία που είναι υπαρκτή στις μέρες μας, προσπαθούν να ανανεώνουν την εμπιστοσύνη στο σύστημα, τη δημοκρατία, το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, μέσω ψευτοδημοψηφισμάτων και επιχειρούν μέσω αυτών να κάνουν τον κόσμο να τσιμπήσει και να αισθανθεί "υπεύθυνος", αφού όλα "περνούν από το χέρι του". Το κομματικό σκυλολόι θα χωριστεί στα δύο (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΚΕ από τη μία πλευρά, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ από την άλλη), θα υπάρξει η ανάλογη πόλωση, και ο κόσμος πιεσμένος θα κάνει το "καθήκον" του προσερχόμενος στην κάλπη, β) το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ήδη διατυπώσει τη δική του θέση, που είναι στο ΟΧΙ, επιχειρεί να καρπωθεί μικροπολιτικά και εκβιαστικά προς όφελός του τη γνώμη του ελληνικού λαού, η οποία θα είναι - η λογική αυτό λέει - επίσης στο ΟΧΙ. Θυμίζω ότι το ΝΑΙ σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ "υποταγή στους δανειστές". Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει ήδη πει ΝΑΙ στους δανειστές, πολύ καιρό πριν.

Ο Τσίπρας πριν λίγες εβδομάδες δήλωνε πως ένα δημοψήφισμα θα ήταν καταστροφικό και πως η κυβέρνηση έχει καθαρή εντολή. Το 2011 είχε κάνει επίσης δηλώσεις (στην αντιπολίτευση τότε), όπου εκδήλωνε την αντίθεσή του σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με δημοψήφισμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ό,τι αφορά την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (εκεί να σας έβλεπα και εκεί θα σας παραδεχόμουν), αλλά με ένα ψευτοερώτημα και ένα ποσοστό που μετά θα χρησιμοποιηθεί στο όλο διπλωματικό παζάρι της κυβέρνησης και των δανειστών. Μια ελεγχόμενη ενέργεια, με ελεγχόμενο αποτέλεσμα, που επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων και που σε βάθος χρόνου θα σφίξει ακόμα περισσότερο πάνω μας τις αλυσίδες της κυριαρχίας και της υποταγής.

Κώστας Κ.

3 comments:

{ Όττο } at: 27 Ιουνίου 2015 στις 7:56 π.μ. είπε...

Κώστα δεν είναι καθόλου αβάσιμοι οι φόβοι σου για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η ετυμηγορία του λαού απ' το πολιτικό σύστημα. Απ' την άλλη δεν νομίζω ότι είχαμε ή έχουμε στο χέρι μας καλύτερη επιλογή απ' αυτήν. Δεν είμαστε ΚΚΕ να περιμένουμε αδρανείς ν' ανοίξουνε οι ουρανοί και να βρέξει σοσιαλισμό από ψηλά. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ν' αποποιηθούμε της άποψής μας. Από κει κι ύστερα η επόμενη του δημοψηφίσματος θα μας βρει όρθιους στις επάλξεις, με σφοδρή κριτική με βάση τις δικές μας απόψεις κι όχι τις τσιριμώνιες του Τσίπρα. Όπως και μέχρι σήμερα. Ένα βήμα τη φορά και δεν επαναπαυόμαστε μέχρι την απελευθέρωση του λαού μας από τα μνημονιακά δεσμά. Εδώ και πέντε χρόνια έτσι παλεύουμε, μέσα σε στημένα γήπεδα και υπό αντίξοες συνθήκες...

Ανώνυμος at: 1 Ιουλίου 2015 στις 3:01 μ.μ. είπε...

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με την λογική του φίλου για το αναγκαστικό βήμα του ΟΧΙ. Φυσικά και μετά το ΟΧΙ...εαν βγει...πάλι ΟΧΙ θα πούμε στο επόμενο πακέτο συμφωνίας! Αυτό που μας λείπει είναι το μεγάλο ΝΑΙ βέβαια. Ενα ΝΑΙ σε ένα Νέο Πολιτικό Πολιτιστικό Πρόταγμα που θα αγκαλιάσει αρχικά τους υγιώς σκεπτόμενους Ελληνες! Η γενιά μας πρέπει να δουλέψει για την διαλεκτική σύνθεση των εθνικών και κοινωνικών ιδεωδών , ιδεώδη που σήμερα είναι βρίσκονται διάσπαρτα σε 10δες ομάδες ανά την Ελλάδα!!!

Ανώνυμος at: 4 Ιουλίου 2015 στις 2:09 μ.μ. είπε...

Αποχή από το δημοψήφισμα - παρωδία.

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή