Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η Ζωή και η Εποχή ενός Γερμανού Σοσιαλιστή

| Κυριακή 24 Μαΐου 2015
Κυκλοφορεί από την Ομάδα Μελετών "Vidar" το βιβλίο "Otto Strasser: η Ζωή και η Εποχή ενός Γερμανού Σοσιαλιστή". Πρόκειται για την ελληνική απόδοση της βιογραφίας του Otto Strasser, την οποία είχε συγγράψει ο Troy Southgate και είχε κυκλοφορήσει το 2010 από τις εκδόσεις "Black Front Press". Ξεκινώντας την παρουσίαση του βιβλίου να αναφέρουμε ότι η έκδοση χαρακτηρίζεται από καλαισθησία και το αποτέλεσμα που έχουμε στα χέρια μας είναι στο σύνολό του ποιοτικό, τόσο αισθητικά, στη σελιδοποίηση, όσο και στην ουσία του έργου, που είναι η απόδοση του πρωτογενούς κειμένου. Στις 140 περίπου σελίδες του, ο Troy Southgate μας βάζει στις πιο σημαντικές πτυχές της πολιτικής - και όχι μόνο - ζωής του Γερμανού Ναζιστή ακτιβιστή. Πρόκειται για μια δουλειά που - ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών τοποθετήσεων - ενισχύει την ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με τις προσωπικότητες του γερμανικού μεσοπολέμου και Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη στιγμή που ο Troy Southgate είναι πολύ προσεκτικός και χαρακτηρίζεται από ηρεμία και αντικειμενικότητα στη συγγραφή του.

Το βιβλίο διατίθεται στη Θεσσαλονίκη από το βιβλιοπωλείο "Αριστοτέλειον", Ερμού 61 και στην Αθήνα από τον χώρο της Λυκώρειας στην Καλλιθέα, Γρυπάρη 71, και το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "Ελεύθερη Σκέψη".

Από τον πρόλογο του έργου: "Για τις φιλελεύθερες δημοκρατίες, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχουν τον κόσμο από το 1945, ο Otto Strasser αντιπροσωπεύει κάτι σαν ταμπού. Από τη μία πλευρά, βέβαια, ήταν με αφοσίωση αντίπαλος του Αδόλφου Χίτλερ και πέρασε πάνω από σαράντα χρόνια της ζωής του να επιτίθεται ενάντια στη φήμη του ανθρώπου που κάποτε πίστεψε ότι θα μπορούσε να σώσει τη Γερμανία από τη λήθη. Αλλά το γεγονός ότι ο Otto ήταν και ο ίδιος ένα μέλος του NSDAP, έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σημαίνει ότι η φήμη του, αναπόφευκτα, είναι ανοικτή προς επίθεση επάνω σε αυτή τη βάση και μόνο. Η ιστορία του Otto έχει τα πάντα. Είναι ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ, αλλά είναι επίσης και μία πολύ συγκινητική και τραγική ιστορία που μπορεί να μας διηγηθεί πολλά για τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Ο Otto Strasser υπήρξε μια σημαντικότατη επιρροή στη ζωή μου και όφειλα να είχα γράψει αυτό το βιβλίο είκοσι χρόνια πριν. Ελπίζω ότι θα βρείτε την ιστορία του τόσο διδακτική και συναρπαστική όπως ήταν για μένα".

Troy Southgate

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή