Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

There's hope...

| Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015
Μια είδηση που μας χαροποιεί ιδιαίτερα έρχεται από τις ΗΠΑ, αφού το τσίρκο Ringling, ένα από τα μεγαλύτερα τσίρκο παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι σταματά τις παραστάσεις με ελέφαντες ως το 2018. Το συγκεκριμένο show λεγόταν "The greatest show on earth" και πλέον δε θα περιλαμβάνει σκηνές με ελέφαντες, λόγω δυναμικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από μεγάλη μερίδα κόσμου στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη. Η φιλοζωική PETA, δημοσίευσε videos και φωτογραφίες από πρακτικές των υπευθύνων του τσίρκο που έδεναν με αλυσίδες και σκοινιά τα ζώα και τα εξανάγκαζαν χτυπώντας τα να εκτελέσουν πρόβες. Είναι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος δείχνει ανοιχτά πλέον την αντίθεσή του στην εκμετάλλευση και τον βασανισμό των ζώων στο όνομα του κέρδους.

Το συγκεκριμένο τσίρκο θα συνεχίσει τις παραστάσεις με άλλα ζώα, όμως είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 40 ανάλογες επιχειρήσεις έχουν σταματήσει ή περιορίσει τη χρήση ζώων σε παραστάσεις τους, αφού οι αντιδράσεις είναι γενικευμένες και οδηγούν σε μεγάλη απώλεια επισκεπτών.

Η ευαισθητοποίηση όλων και η συμπόνοια μας προς τα ζώα είναι δείγμα πραγματικής ανθρωπιάς. Άνθρωπος που δε σέβαται τα ζώα και τα κακοποιεί, δε θα διστάσει να φερθεί αντίστοιχα και σε συνάνθρωπό του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή